петак, 12. новембар 2021.

MAĐARICA - bez pečenja

 



Skuvati čokoladni fil od sledećih sastojaka:

1 litar i 200 ml mleka

200 g crne čokolade za kuvanje

180 g smeđeg šećera

3 pudinga sa ukusom čokolade (ja sam uz 2 pudinga od čokolade ubacila i 1 od karamele; misleći da sa rafa dohvatam 3 čokoladna ukusa, dohvatila sam i jednog uljeza)

Skuvati na ringli fil do zgušnjavanja, a onda ga smaći.

Zatim pomešati i prokuvati na ringli sledeće,  a u šta će se umakati svaki keks petit ponaosob,  a pre nego se nanese i poređa po filu:

200 ml mleka

2 kašičice instant kafe

1 kašicicu smeđeg šećera

Potrebno je oko 450 g keksa petita.

Pleh obložiti aluminijumskom folijom, a po dnu pleha naneti prvi sloj fila i rastanjiti, a dimenzije pleha su takve da stane u podlogu 3 x 6 keksića petita (dakle ukupno 18 komada).

Po prvom sloju fila poređa se prvi red keksa petit, a svaki je umočen u toplo zaslađeno mleko i instant kafu.

Dakle, dalje naneti u pleh još 3 sloja fila i 2 reda keksa (naizmenično smenjujući fil i keks) , a sve se zavrašva četvrtim slojem fila.

Ohlađen kolač sutradan prevrnuti na dekorativnu tacnu za kolače, potom skinuti foliju i iseći na štanglice.

Po želji, a pre samog serviranja može se sve ukrašavati prelivom od čokolade.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар