MAĐARICA - bez pečenja
Skuvati čokoladni
fil od sledećih sastojaka:
1 litar i
200 ml mleka
200 g crne
čokolade za kuvanje
180 g smeđeg
šećera
3 pudinga sa
ukusom čokolade (ja sam uz 2 pudinga od čokolade ubacila i 1 od karamele;
misleći da sa rafa dohvatam 3 čokoladna ukusa, dohvatila sam i jednog uljeza)
Skuvati na
ringli fil do zgušnjavanja, a onda ga smaći.
Zatim
pomešati i prokuvati na ringli sledeće,
a u šta će se umakati svaki keks petit ponaosob, a pre nego se nanese i poređa po filu:
200 ml mleka
2 kašičice
instant kafe
1 kašicicu
smeđeg šećera
Potrebno je
oko 450 g keksa petita.
Pleh
obložiti aluminijumskom folijom, a po dnu pleha naneti prvi sloj fila i
rastanjiti, a dimenzije pleha su takve da stane u podlogu 3 x 6 keksića petita
(dakle ukupno 18 komada).
Po prvom sloju
fila poređa se prvi red keksa petit, a svaki je umočen u toplo zaslađeno mleko
i instant kafu.
Dakle, dalje
naneti u pleh još 3 sloja fila i 2 reda keksa (naizmenično smenjujući fil i
keks) , a sve se zavrašva četvrtim slojem fila.
Ohlađen kolač
sutradan prevrnuti na dekorativnu tacnu za kolače, potom skinuti foliju i iseći
na štanglice.
Po želji, a
pre samog serviranja može se sve ukrašavati prelivom od čokolade.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар