NEMAČKI NAMAZ od 3 sastojka (luk, jabuka i orasi)
Iseći na sitno jednu veću (ili 4 manje glavice) crnog
luka (ja sam koristila ljubičasti organski luk).
U zagrejanom tiganju na malo ulja prodinstati luk sve
dok ne postane staklast illi počne da se provide ili cakli.
Zatim, iseći 1 veću, ali neoljštenu organsku jabuku
na sitne komadiće (ja sam isekla 2 manje jabuke), i dodati jabuku u luk i pržiti
(dinstati) sve dok jabuka ne omekavi, a ako je potrebno dadati još po koju kap
ulja ili vode (ja nisam ništa više dodavala, pošto se sve dinsta na tišoj vatri,
pa pušta svoje prirodne sokove).
Posebno u suvoj šerpici prepržiti 50 g oraha
krupnije samlevenih na seckalici.
Ono što se dinstalo treba smaći sa rigle, pa u to dodati
prepržene orahe i blenderom sve izmiksati dok se ne dobije pasta ili masa za
mazanje.
U to još dodati sledeće začine:
morska krupna so
crni mleveni biber
2 kašičice senfa
I opet sve to skupa izblendirati , ali na kratko sve
dok se ubačeni začini sjedine sa masom.
Odložiti u staklenu posudicu i čuvati u frižideru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар