субота, 20. новембар 2021.

PASTA TRICOLORE

 



Ovo je pasta sa tikvicama pripremljena na ringli, a priprema se podjednako brzo kao i verzija skoro iste takve paste, ali zapečene u rerni:

Tikvicu i beli luk samleti na sitno u seckalici ili izblendirati (tikvica je domaća i 100% organska pa se nikad ne guli; može odleđena tikvica iz zamrzivača), a onda sve to na malo ulja, ali uz povremeno dosipanje vode prodinstati, i začiniti dodavanjem morske soli i začina suvog origana.

Potom obariti pastu tricolore, ocediti kuvanu testeninu, malo proprati pod mlazom hladne vode, i sasuti u prodinstanu masu od tikivce i belog luka, i još malo upržiti sve skupa.

Na samom kraju dinstanja dodati rendanog kačkavalja i izmešati sve na ringli, ali tek toliko koliko je potrebno da se kačkavalj fino rastopi.

Dekorisati sve sa malo rendanog kačkavalja i sa listićima bosiljka balzamiko.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар