PASTA TRICOLORE
Ovo je pasta sa tikvicama pripremljena na ringli, a
priprema se podjednako brzo kao i verzija skoro iste takve paste, ali zapečene
u rerni:
Tikvicu i beli luk samleti na sitno u seckalici ili
izblendirati (tikvica je domaća i 100% organska pa se nikad ne guli; može odleđena
tikvica iz zamrzivača), a onda sve to na malo ulja, ali uz povremeno dosipanje
vode prodinstati, i začiniti dodavanjem morske soli i začina suvog origana.
Potom obariti pastu tricolore, ocediti kuvanu
testeninu, malo proprati pod mlazom hladne vode, i sasuti u prodinstanu masu od
tikivce i belog luka, i još malo upržiti sve skupa.
Na samom kraju dinstanja dodati rendanog kačkavalja i
izmešati sve na ringli, ali tek toliko koliko je potrebno da se kačkavalj fino
rastopi.
Dekorisati sve sa malo rendanog kačkavalja i sa listićima
bosiljka balzamiko.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар