уторак, 23. новембар 2021.

SLANA PALAČINKA OD BUNDEVE



Izrendisati 400 g sveže bundeve i preliti sa 1 čašom jogurta (čaša od 180 g).

U to dalje dodati:

2 jaja

100 g belog pšeničnog brašna

mleveni crni biber

morsku krupnu so

suvi začin origano

svež list bosiljka

½ kašičice praška za pecivo

120 g rendanog kačkavalja

Sve se sruči u zagrejan, ali najveći tiganj sa poklopcem, smanji na tišu vatru i prvo dobro zapeče sa donje strane, i to poklopljeno.

Odmah po pečenju, ali po površini palačinke, sručiti i posuti sirovo seme bundeve ili golicu kako je još neko zove.

Kad se dobro ispeče palačinka po dnu, uzeti veliki tanjir, pa smaći poklopac i na taj tanjir prevrnuti palačinku (voditi računa mene je opeklo, pa imam debeli ožiljak po levoj ruci).

Zatim, pomoću tanjira palačinku opet vratiti, u tiganj, ali sada nepečena strana treba da bude na samom dnu tiganja, da se i ona fino ispeče.

Opet poklopiti i ispeći  tu drugu stranu palačinke od bundeve.




Pečeno izručiti na tacnu, prohladiti i seći manje parčiće, a trougliće.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар