SLANA PALAČINKA OD BUNDEVE
Izrendisati 400 g sveže bundeve i preliti sa 1 čašom
jogurta (čaša od 180 g).
U to dalje dodati:
2 jaja
100 g belog pšeničnog brašna
mleveni crni biber
morsku krupnu so
suvi začin origano
svež list bosiljka
½ kašičice praška za pecivo
120 g rendanog kačkavalja
Sve se sruči u zagrejan, ali najveći tiganj sa poklopcem,
smanji na tišu vatru i prvo dobro zapeče sa donje strane, i to poklopljeno.
Odmah po pečenju, ali po površini palačinke, sručiti
i posuti sirovo seme bundeve ili golicu kako je još neko zove.
Kad se dobro ispeče palačinka po dnu, uzeti veliki tanjir,
pa smaći poklopac i na taj tanjir prevrnuti palačinku (voditi računa mene je opeklo,
pa imam debeli ožiljak po levoj ruci).
Zatim, pomoću tanjira palačinku opet vratiti, u tiganj,
ali sada nepečena strana treba da bude na samom dnu tiganja, da se i ona fino
ispeče.
Opet poklopiti i ispeći tu drugu stranu palačinke od bundeve.
Pečeno izručiti na tacnu, prohladiti i seći manje parčiće,
a trougliće.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар