понедељак, 15. новембар 2021.

SPANAĆ PASTA

 



Izdinstati poklopljeno (najbolje u dubljem većem tiganju), a na malo ulja i vode:

dve-tri šake smrznutog spanaća

seckani beli luk (više čena)

seckani ljubičasti luk (nešto manje)

Zatim, začiniti dodavanjem sledećih začina po želji:

kulinat začin

crni mleveni biber

bosiljak ili nešto drugo (ja sam zaboravila to dodati, a nije ni trebalo)

Kad se lepo ukrčka i višak vode ispari, uliti 200 ml neutralne pavlake za kuvanje, a potom i željenu količinu skuvanih i oceđenih makarona.

Sve skupa ukrčkati par minuta dok ne postane gusto.

Poslužiti odmah toplo i dekorisati sa tankim liščicama kačkavalja.

P.S. Inače, ovo je jedno moje, a na brzinu izmišljeno jelo.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар