недеља, 28. новембар 2021.

TART OD JABUKA

 


Potrebna je kesa zamrznutih oguljenih letnjih jabuka (oko 800 g isečeno na kockice) ili 4 poveće sveže jabuke.

U šerpi na suvo rastopiti kao karamelu 100 g smeđeg šećera, pa dodati u to 30-40 g margarina, a zatim i pripremljene jabuke pošto se margarin otopi, i dinstati dok sve ne omekavi, a onda dodati cimeta.

Zamesiti testo za tart od sledećih sastojaka:

1 jaje

80 g smeđeg šećera

100 g omekavljenog margarina

1 prašak za pecivo

280 g belog pšeničnog brašna

Ovo testo se mrvi i u komadićima je kad se sve zamesi, i potrebno je oko 2/3  testa sručiti odmah u tart pleh koji je obložen pre toga kolačarskim papirom, a onda polagano kašikom ili nekom staklenom manjoj čašom pritiskati po testu dok se posvuda ne rastanji (tj. upeglati testo pritiskom).

Onu 1/3 preostalog testa čuvati, jer će trebati za nešto kasnije.

Kada se prohlade jabuke naneti ih preko oformljene podloge, a zatim posuti po vrhu preostalu 1/3 testa, tj. mrvica.




Ispeći tart u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko 35 minuta.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар