TART OD JABUKA
Potrebna je kesa zamrznutih oguljenih letnjih jabuka
(oko 800 g isečeno na kockice) ili 4 poveće sveže jabuke.
U šerpi na suvo rastopiti kao karamelu 100 g smeđeg
šećera, pa dodati u to 30-40 g margarina, a zatim i pripremljene jabuke pošto se
margarin otopi, i dinstati dok sve ne omekavi, a onda dodati cimeta.
Zamesiti testo za tart od sledećih sastojaka:
1 jaje
80 g smeđeg šećera
100 g omekavljenog margarina
1 prašak za pecivo
280 g belog pšeničnog brašna
Ovo testo se mrvi i u komadićima je kad se sve zamesi,
i potrebno je oko 2/3 testa sručiti odmah
u tart pleh koji je obložen pre toga kolačarskim papirom, a onda polagano
kašikom ili nekom staklenom manjoj čašom pritiskati po testu dok se posvuda ne
rastanji (tj. upeglati testo pritiskom).
Onu 1/3 preostalog testa čuvati, jer će trebati za
nešto kasnije.
Kada se prohlade jabuke naneti ih preko oformljene
podloge, a zatim posuti po vrhu preostalu 1/3 testa, tj. mrvica.
Ispeći tart u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C oko
35 minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар