UŠTIPCI OD BUNDEVE

 



Zamesiti masu za prženje uštipaka na biljnom ulju, a od sledećeg:

400 g sveže izrendane bundeve

1 vezica svežeg isečenog peršuna

4 čena sitno seckanog belog luka

2 umućena cela jajeta

morska krupna so

mleveni crni biber

1 kašičica aleve slatke paprike

2 kašike brašna (ražano integralno ili neko drugo)

Vaditi kašikom tanje uštipke i pržiti ih sa obe strane, na tišoj ringli, na prethodno dobro zagrejanom biljnom ulju.

Prženo ocediti na ubrusu od suviška ulja.




P.S. - u sve ovo moglo je da se narenda malo šargarepe i krompira, no ja sam to izostavila namerno, jer mi je suvišno.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi