понедељак, 22. новембар 2021.

VAZDUŠASTE JAPANSKE PALAČINKE



Zamesiti masu od sledećih sastojaka:

2 jaja

50 g smeđeg šećera

1 kesica vanil šećera

1 kašika meda

40 ml vode

100 g belog pšeničnog brašna

1 kašičica praška za pecivo

U većem tiganju istovremeno peći po 3 manja kružića, sa obe strane (meni je ispalo 13 komada od ove mase), i ja sam malo više prepekla ove palačinke, jer ne volim kad ostane gnjecavo ili živo testo.

Kad se sve ispeče, uzimaju se po dva kružića, a samo se na jedan nanese više po sredini najmanje 2 kašičice čokoladnog krema i onda se prvi preklopi drugim kružićem, ali se pri mazanju krema ivice ostave slobodne, jer dalje kad se preklope dva kruga, treba okolo po samom rubu pritiskati i tako slepiti krajeve, a kako bi se dobila zatvorena školjka, i kako krem ne bi iscureo napolje.

Palačinke se mogu napuniti i džemom po želji.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар