VAZDUŠASTE JAPANSKE PALAČINKE
Zamesiti masu od sledećih sastojaka:
2 jaja
50 g smeđeg šećera
1 kesica vanil šećera
1 kašika meda
40 ml vode
100 g belog pšeničnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
U većem tiganju istovremeno peći po 3 manja kružića,
sa obe strane (meni je ispalo 13 komada od ove mase), i ja sam malo više prepekla
ove palačinke, jer ne volim kad ostane gnjecavo ili živo testo.
Kad se sve ispeče, uzimaju se po dva kružića, a samo
se na jedan nanese više po sredini najmanje 2 kašičice čokoladnog krema i onda
se prvi preklopi drugim kružićem, ali se pri mazanju krema ivice ostave slobodne,
jer dalje kad se preklope dva kruga, treba okolo po samom rubu pritiskati i tako
slepiti krajeve, a kako bi se dobila zatvorena školjka, i kako krem ne bi
iscureo napolje.
Palačinke se mogu napuniti i džemom po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар