ZAPEČENA SLANA BUNDEVA



Svežu i oguljenu bundevu iseći na kockice i poređati u jednu dublju činiju.

Zatim, u sve to dodavati, a sledećim redom, i prelivati:

maslinovo ulje

morsku krupnu so

crni mleveni biber

par čena sitno samlevenog belog luka

suvi začin origano

svežu vezicu peršuna

sveže listiće bosiljka balzamiko

I na kraju – sve ovo dobro izmešati, sjediniti, a onda sasuti u posudu u kojoj će se sve ispeći, ali dno posude ili pleha obložiti kolačarskim papirom.

Sasuti začinjenu bundevi, rasporediti svuda do ivica posude, posuti mlevenim muskat oraščićem, a zatim ubaciti u rernu i zapeći oko 25 minuta na 200 stepeno po Celzijusu.

Ovo predivno slano jelo od povrća, dobar je danas prilog uz pečenu ćuretinu ili neko drugo meso po želji.

Prijatno!

 

 

Коментари