ZAPEČENA SLANA BUNDEVA



Svežu i oguljenu bundevu iseći na kockice i poređati u jednu dublju činiju.

Zatim, u sve to dodavati, a sledećim redom, i prelivati:

maslinovo ulje

morsku krupnu so

crni mleveni biber

par čena sitno samlevenog belog luka

suvi začin origano

svežu vezicu peršuna

sveže listiće bosiljka balzamiko

I na kraju – sve ovo dobro izmešati, sjediniti, a onda sasuti u posudu u kojoj će se sve ispeći, ali dno posude ili pleha obložiti kolačarskim papirom.

Sasuti začinjenu bundevi, rasporediti svuda do ivica posude, posuti mlevenim muskat oraščićem, a zatim ubaciti u rernu i zapeći oko 25 minuta na 200 stepeno po Celzijusu.

Ovo predivno slano jelo od povrća, dobar je danas prilog uz pečenu ćuretinu ili neko drugo meso po želji.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi