уторак, 23. новембар 2021.

ZAPEČENA SLANA BUNDEVA



Svežu i oguljenu bundevu iseći na kockice i poređati u jednu dublju činiju.

Zatim, u sve to dodavati, a sledećim redom, i prelivati:

maslinovo ulje

morsku krupnu so

crni mleveni biber

par čena sitno samlevenog belog luka

suvi začin origano

svežu vezicu peršuna

sveže listiće bosiljka balzamiko

I na kraju – sve ovo dobro izmešati, sjediniti, a onda sasuti u posudu u kojoj će se sve ispeći, ali dno posude ili pleha obložiti kolačarskim papirom.

Sasuti začinjenu bundevi, rasporediti svuda do ivica posude, posuti mlevenim muskat oraščićem, a zatim ubaciti u rernu i zapeći oko 25 minuta na 200 stepeno po Celzijusu.

Ovo predivno slano jelo od povrća, dobar je danas prilog uz pečenu ćuretinu ili neko drugo meso po želji.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар