ZAPEČENA SLANA BUNDEVA
Svežu i oguljenu bundevu iseći na kockice i poređati
u jednu dublju činiju.
Zatim, u sve to dodavati, a sledećim redom, i
prelivati:
maslinovo ulje
morsku krupnu so
crni mleveni biber
par čena sitno samlevenog belog luka
suvi začin origano
svežu vezicu peršuna
sveže listiće bosiljka balzamiko
I na kraju – sve ovo dobro izmešati, sjediniti, a
onda sasuti u posudu u kojoj će se sve ispeći, ali dno posude ili pleha
obložiti kolačarskim papirom.
Sasuti začinjenu bundevi, rasporediti svuda do ivica
posude, posuti mlevenim muskat oraščićem, a zatim ubaciti u rernu i zapeći oko 25
minuta na 200 stepeno po Celzijusu.
Ovo predivno slano jelo od povrća, dobar je danas
prilog uz pečenu ćuretinu ili neko drugo meso po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар