ČOKOLADNE ŽELE PLOČICE

 



Ako ste već pravili juče prethodni recept “Žele mafini od višanja”, evo novog predloga ili obogaćene nove čokoladirane varijante, kako se već nešto napravljeno može nadograditi, poboljšati, oplemeniti, ispraviti ako ima nedostatak samo jedan, i na kraju krajeva estetski ipak usavršiti…

Šta se zateklo jutros, ispod svakog mafina rastopio se kristal sećer u koji se sve valjalo, i stvorile su se neke male, a voćne slatkaste barice, a sav kristal šećer se upio u mafin u onu želatinastu bordo masu, pa se ne vide kao juče tragovi beloga, i onda sine nova ideja da  ovo mora da se nečim poboljša, ulepša, popravi, oporavi, jer kad uzme čovek kolač, on ne bi smeo da pušta voćne barice, itd…

Potrebno je dakle rastopiti na jako niskoj vatri ako pričamo o ringli, te na 1,5 uključiti i uz mešanje rastopiti:

300 g crne čokolade za kuvanje (najjeftinije) i

malo maslinovog ulja da ne zagori i da se sija

Poređati po tacni korpice za kolače, one srednje veličine, i  u svaku usuti to 1 puniju, a supenu kašiku rastopljene čokolade,  a onda u svaku korpicu preko čokolade odozgo sa visne upustiti žele mafin od višanja i dati mu tako čvrstu osnovu i postolje…

Sve ostaviti u frižideru dok se čokolada stegne,  a potom osloboditi čokoladne žele pločice od nejestivog papira.




Zaista i dekorativna, a posna poboljšana, i neuporedivo jednostavna bolja i zabavnija varijanta.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi