ČOKOLADNE ŽELE PLOČICE
Ako ste već pravili juče prethodni recept “Žele
mafini od višanja”, evo novog predloga ili obogaćene nove čokoladirane
varijante, kako se već nešto napravljeno može nadograditi, poboljšati,
oplemeniti, ispraviti ako ima nedostatak samo jedan, i na kraju krajeva
estetski ipak usavršiti…
Šta se zateklo jutros, ispod svakog mafina rastopio
se kristal sećer u koji se sve valjalo, i stvorile su se neke male, a voćne
slatkaste barice, a sav kristal šećer se upio u mafin u onu želatinastu bordo
masu, pa se ne vide kao juče tragovi beloga, i onda sine nova ideja da ovo mora da se nečim poboljša, ulepša, popravi,
oporavi, jer kad uzme čovek kolač, on ne bi smeo da pušta voćne barice, itd…
Potrebno je dakle rastopiti na jako niskoj vatri ako
pričamo o ringli, te na 1,5 uključiti i uz mešanje rastopiti:
300 g crne čokolade za kuvanje (najjeftinije) i
malo maslinovog ulja da ne zagori i da se sija
Poređati po tacni korpice za kolače, one srednje
veličine, i u svaku usuti to 1 puniju, a
supenu kašiku rastopljene čokolade, a
onda u svaku korpicu preko čokolade odozgo sa visne upustiti žele mafin od
višanja i dati mu tako čvrstu osnovu i postolje…
Sve ostaviti u frižideru dok se čokolada
stegne, a potom osloboditi čokoladne
žele pločice od nejestivog papira.
Zaista i dekorativna, a posna poboljšana, i
neuporedivo jednostavna bolja i zabavnija varijanta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар