ČOKOLADNI BRZI KOLAČ
Umutiti koru od sledećih sastojaka:
4 cela jaja
150g smeđeg šećera (po receptu išlo je 270 g! belog
šećera, a to je već preterivanje) i
1 kesica vanil šećera
Mutiti ova tri sastojaka jaja i šećere mikserom dok masa
ne pobeli ili dok ne posvetli.
Zatim u to dodati tečna dva sastojka i sve dalje na
kratko promutiti mikserom:
200 ml maslinovog ulja i
200 ml hladnog mleka
Potom treba ubaciti u sve ovo i preostale suve sastojke,
a to se dalje muti ručno drvenom varjačom:
200 g belog pšeničnog mekog brašna
3 kašike kakao praha
1 kesica praška za pecivo
Staklenu vatrostalnu pravougaonu tepsiju pouljiti i
u nju sasuti masu, te poravnjati.
Kolači speći na 180 stepeni po C.
Za to vreme skuvati kratko na ringli sledeće
sastojke:
400 ml hladnog mleka
50 ml biljnog ulja
40 g smeđeg šećera
2 kašike kako praha
Pečen kolač izvaditi, odmah ga iseći na kocke
željene veličine, a onda tako vruć kolač
preliti ovim prokuvanim prelivom.
Po vrhu svake kocke, ali po sredini, sa kokosom napraviti
dekoraciju.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар