недеља, 12. децембар 2021.

ČOKOLADNI BRZI KOLAČ

 



Umutiti koru od sledećih sastojaka:

4 cela jaja

150g smeđeg šećera (po receptu išlo je 270 g! belog šećera, a to je već preterivanje) i

1 kesica vanil šećera

Mutiti ova tri sastojaka jaja i šećere mikserom dok masa ne pobeli ili dok ne posvetli.

Zatim u to dodati tečna dva sastojka i sve dalje na kratko promutiti mikserom:

200 ml maslinovog ulja i

200 ml hladnog mleka

Potom treba ubaciti u sve ovo i preostale suve sastojke, a to se dalje muti ručno drvenom varjačom:

200 g belog pšeničnog mekog brašna

3 kašike kakao praha

1 kesica praška za pecivo

Staklenu vatrostalnu pravougaonu tepsiju pouljiti i u nju sasuti masu, te poravnjati.

Kolači speći na 180 stepeni po C.

Za to vreme skuvati kratko na ringli sledeće sastojke:

400 ml hladnog mleka

50 ml biljnog ulja

40 g smeđeg šećera

2 kašike kako praha

Pečen kolač izvaditi, odmah ga iseći na kocke željene veličine,  a onda tako vruć kolač preliti ovim prokuvanim prelivom.

Po vrhu svake kocke, ali po sredini, sa kokosom napraviti dekoraciju.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар