GRKLJANČIĆI U PRELIVU OD BUKOVAČA



Na malo ulja prodinstati:

ljubičasti sečeni luk

dve šake na sitno isečenih bukovača

čeri paradajz

Povremeno jelo promešati i sve dolevati vode po potrebi.

Jelo još treba u međuvremenu posoliti i po želji začiniti, dodavanjem morske krupne soli, crnog mlevenog bibera, aleve slatke paprike i dinstati poklopljeno na tišoj vatri dok se ne zgusne i sve fino ne ukrčka.

Obariti makarone, tj. pastu grkljančiće, a onda ih oprati u hladnoj vodi i sručiti u tanjir.

Preko grkljančića sasuti preliv od bukovača, i promešati.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi