недеља, 5. децембар 2021.

HLEB OD SEMENKI

 



Pomešati u jednu veću činiju sledeće sastojke:

200 g ovsenih pahuljica

3 supene kašike bundevinog semena

3 kašike oljuštenog prosa

60 g susama

4 kašike suncokreta

4 kašike čija semenki

80 g lanenog semena

1 manja kafena kašičica krupne morske soli

Sve ovo nakvasiti sa 450 ml hladne vode, izmešati i ostaviti da odstoji najmanje  2 minuta.

Zatim odmah sručiti u manji pleh obložen papirom te ispeći hleb na 200 stepeni po C oko jednog punog sata (hleb treba dugo istištati, i opet ostane lepljiv, jer takav je svaki sirovi beskvasni hleb, posebno ovaj od semenki celih u kome nema ni kapi ulja,   a nema ni zere brašna, itd.).

Hleb ohladiti do sutradan, pa iseći na šnite. Može se čuvati u frižideru ili zamrzivaču i po potrebi jesti za doručak.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар