HLEB OD SEMENKI
Pomešati u jednu veću činiju sledeće sastojke:
200 g ovsenih pahuljica
3 supene kašike bundevinog semena
3 kašike oljuštenog prosa
60 g susama
4 kašike suncokreta
4 kašike čija semenki
80 g lanenog semena
1 manja kafena kašičica krupne morske soli
Sve ovo nakvasiti sa 450 ml hladne vode, izmešati i ostaviti
da odstoji najmanje 2 minuta.
Zatim odmah sručiti u manji pleh obložen papirom te ispeći
hleb na 200 stepeni po C oko jednog punog sata (hleb treba dugo istištati, i opet
ostane lepljiv, jer takav je svaki sirovi beskvasni hleb, posebno ovaj od
semenki celih u kome nema ni kapi ulja,
a nema ni zere brašna, itd.).
Hleb ohladiti do sutradan, pa iseći na šnite. Može se
čuvati u frižideru ili zamrzivaču i po potrebi jesti za doručak.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар