четвртак, 9. децембар 2021.

JELO OD KROMPIRA



Dva krompira srednje veličine oljuštiti, pa iseći malo deblje kružiće kao za musaku,  a onda preliti i premazati krompir sledećim rastvorom, koji se pravi mešavinom i dodavanjem ova 3 sastojka:

maslinovog ulja

morske krupne soli i

ljute aleve paprika (sudžuk)

Ovako premazan krompir rastanjiti u okrugu tepsiju, i sve sručiti preko kolačarskog papira, a zatim ubaciti krompir u zagrejanu rernu  i zapeći na 200 stepeni po C, ali samo napola, što znači da se krompir ispeče tek napola,  a to je oko pola sata.

Za to vreme na malo ulja prepržiti sitno seckani ljubičasti luk, i dodati šaku-dve spanaća, a onda posoliti i pobiberiti crnim mlevenim biberom.

Uzeti šaku čeri paradajaza i posebno ga samleti u seckalici kako bi se dobila fina pire masa, i u to još ubaciti samo 1 kašičicu slatke aleve papirke i malo morske krupne soli.

Upola zapečen krompir izvaditi iz rerne, a onda preko krompira sasipati sledećim redosledom, sve ovako:

pire od čerija (svuda po krompiru rastanjiti)

onaj prodinstani luk i spanać

I na kraju u sredini jela napraviti malu jamicu, i tu razbiti 1 celo jaje.

Jelo vratiti u rernu te nastaviti dalje pečenje sve isto na 200 stepeni po C još oko pola sata.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар