JELO OD KROMPIRA
Dva krompira srednje veličine oljuštiti, pa iseći
malo deblje kružiće kao za musaku, a
onda preliti i premazati krompir sledećim rastvorom, koji se pravi mešavinom i
dodavanjem ova 3 sastojka:
maslinovog ulja
morske krupne soli i
ljute aleve paprika (sudžuk)
Ovako premazan krompir rastanjiti u okrugu tepsiju,
i sve sručiti preko kolačarskog papira, a zatim ubaciti krompir u zagrejanu
rernu i zapeći na 200 stepeni po C, ali
samo napola, što znači da se krompir ispeče tek napola, a to je oko pola sata.
Za to vreme na malo ulja prepržiti sitno seckani
ljubičasti luk, i dodati šaku-dve spanaća, a onda posoliti i pobiberiti crnim
mlevenim biberom.
Uzeti šaku čeri paradajaza i posebno ga samleti u
seckalici kako bi se dobila fina pire masa, i u to još ubaciti samo 1 kašičicu
slatke aleve papirke i malo morske krupne soli.
Upola zapečen krompir izvaditi iz rerne, a onda
preko krompira sasipati sledećim redosledom, sve ovako:
pire od čerija (svuda po krompiru rastanjiti)
onaj prodinstani luk i spanać
I na kraju u sredini jela napraviti malu jamicu, i
tu razbiti 1 celo jaje.
Jelo vratiti u rernu te nastaviti dalje pečenje sve
isto na 200 stepeni po C još oko pola sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар