KARFIOL PIZZA

 



Skuvati karfiol, dva veća cveta, ocediti, pa izgnječiti viljuškom.

U prohlađen karfiol dodati:

1 jaje

1 kašiku maslinovog ulja

1 manju izgnječenu krišku starog slanog sira

Od svega ovoga oformiti u plehu podlogu za pizzu.

Čeri paradajz samleti i premazati preko podloge mesto kečapa, posoliti krupnim zrncima morske soli, a onda ređati:

tanje liščice kačkavalja ili trapista

sloj šunke ili neki od parizera

opet sloj tanjih liščica kačkavalja

i na kraju sve posuti suvim začinom origana

Zapeći na 190 stepeni C dok ne porumeni.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi