субота, 18. децембар 2021.

POSNA BAJADERA



Ušpinovati:

200 g belog šećera i

20 kašika hladne vode

Na kraju u sve to ubaciti:

 200 g margarina

Ovu vruću tečnost sasuti u mešavinu suvih sastojaka, koja se napravi od:

250 g mlevenih oraha i

250 g mlevenog posnog keksa

Masa se podeli na dva dela, a onda se u jednu polovunu umeša 150 g rastopljene crne čokolade od 47 % kakao mase.

Uzme se zatim pleh ili neki stakleni sud, nalik manjem pravougaonom plehu i blago se izmaže uljem, a onda se tamniji deo, onaj od čokolade rastanji fino svuda po dnu.

Preko čokoladnog dela nanese se onaj preostali drugi svetliji sloj i poravnja.

Potom se načini glazura od čokolade, tako što se rastopi:

100-150 g crne čokolade i

50 g margarina

Odmah se nanese gotova glazura preko bajadere i sve se malo po vrhu izbrazda i našara viljuškom.

Bajadera se odloži u frižider da se stegne.

Sutradan iseći manje štanglice.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар