POSNA BAJADERA
Ušpinovati:
200 g belog šećera i
20 kašika hladne vode
Na kraju u sve to ubaciti:
200 g
margarina
Ovu vruću tečnost sasuti u mešavinu suvih sastojaka,
koja se napravi od:
250 g mlevenih oraha i
250 g mlevenog posnog keksa
Masa se podeli na dva dela, a onda se u jednu
polovunu umeša 150 g rastopljene crne čokolade od 47 % kakao mase.
Uzme se zatim pleh ili neki stakleni sud, nalik
manjem pravougaonom plehu i blago se izmaže uljem, a onda se tamniji deo, onaj
od čokolade rastanji fino svuda po dnu.
Preko čokoladnog dela nanese se onaj preostali drugi
svetliji sloj i poravnja.
Potom se načini glazura od čokolade, tako što se
rastopi:
100-150 g crne čokolade i
50 g margarina
Odmah se nanese gotova glazura preko bajadere i sve
se malo po vrhu izbrazda i našara viljuškom.
Bajadera se odloži u frižider da se stegne.
Sutradan iseći manje štanglice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар