петак, 3. децембар 2021.

POSNE VALJUŠKE OD BUNDEVE

 



Oko 200-300 g bundeve (nisam merila, jer sve u ovom receptu ide odokativno) skuvati, ocediti i od oceđene mase napraviti pire.

U bundevino pire, dalje dodati:

1 manju kafenu šoljicu ovsenih pahuljica

2-3 manje glavice ljubičastog iseckanog luka

2 manje seže veze peršuna

2 manja rendana krompira

par čena belog seckanog luka

morsku krupnu so

mleveni crni biber

suvi začin origano

Od ove mase oblikovati kuglice ili valjuške, a onda svaku uvaljati u prezlu, a potom je staviti u pouljen pleh na kolačarski papir (ja sam zaboravila pouljiti, te je sve ispalo suvlje i posnije, mada ne fali uopšte), pa spljoštiti i načiniti od valjuške faširanu tanju šniclu.

Sve zapeći u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар