POSNE VALJUŠKE OD BUNDEVE
Oko 200-300 g bundeve (nisam merila, jer sve u ovom
receptu ide odokativno) skuvati, ocediti i od oceđene mase napraviti pire.
U bundevino pire, dalje dodati:
1 manju kafenu šoljicu ovsenih pahuljica
2-3 manje glavice ljubičastog iseckanog luka
2 manje seže veze peršuna
2 manja rendana krompira
par čena belog seckanog luka
morsku krupnu so
mleveni crni biber
suvi začin origano
Od ove mase oblikovati kuglice ili valjuške, a onda svaku
uvaljati u prezlu, a potom je staviti u pouljen pleh na kolačarski papir (ja
sam zaboravila pouljiti, te je sve ispalo suvlje i posnije, mada ne fali uopšte),
pa spljoštiti i načiniti od valjuške faširanu tanju šniclu.
Sve zapeći u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200
stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар