SANGRIJA – špansko osvežavajuće piće
U veći bokal od 2 litra sasipati sledeće sastojke:
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike meda
4 kašike viskija
4 kašike ruma
2 isceđene pomorandže
2 isceđena limuna
750 ml stonog polusuvog crvenog vina (12,5 %
alkohola)
jednu šaku izgnječenog voća (svoj lični odmrznuti
miks), a od svega po malo: višnje, borovnice i kupine
mleveni karanfilić
cimet
strugani morski oraščić
Sve izmešati da se šećer i med otope, a onda bokal
sa sangrijom odložiti u frižider na hlađenje,
a preporučuje se da sve bude prohlađeno najmanje 1-2-3 sata pre
upotrebe.
Po isteku ta 1-2-3 sata (a može i više) sangriju
procediti, a onda u sve to dodati 400 ml kisele, tj. mineralne vode.
Sipati u vinske čaše uz onih nekoliko neizostavnih
kockica leda.
Živeli!
Коментари
Постави коментар