SANGRIJA – špansko osvežavajuće piće



U veći bokal od 2 litra sasipati sledeće sastojke:

2 kašike smeđeg šećera

2 kašike meda

4 kašike viskija

4 kašike ruma

2 isceđene pomorandže

2 isceđena limuna

750 ml stonog polusuvog crvenog vina (12,5 % alkohola)

jednu šaku izgnječenog voća (svoj lični odmrznuti miks), a od svega po malo: višnje, borovnice i kupine

mleveni karanfilić

cimet

strugani morski oraščić

Sve izmešati da se šećer i med otope, a onda bokal sa sangrijom odložiti u frižider na hlađenje,  a preporučuje se da sve bude prohlađeno najmanje 1-2-3 sata pre upotrebe.

Po isteku ta 1-2-3 sata (a može i više) sangriju procediti, a onda u sve to dodati 400 ml kisele, tj. mineralne vode.

Sipati u vinske čaše uz onih nekoliko neizostavnih kockica leda.

Živeli!

 


Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi