TART OD BOROVNICA

 



Zamesiti trošno i prhko biskvitno testo za tart, od sledećih sastojaka:

1 jaje

80 g smeđeg šećera

100 g margarina sa sobne temparature (dakle omekavljenog)

1 prašak za pecivo

280 g belog pšeničnog mekog brašna tip 400

Pleh za tart ili okruglu tepsiju podmazati dobro margarinom, pa 2/3 testa po dnu rastanjiti.

Potom posuti što više zamrznutih borovnica, a onda sve pokriti ostatkom one 1/3 mrvičastog biskivtnog testa.

Ispeći kolač u zagrejanoj pećnici na 180 stepni dok ne porumeni,  a to je oko pola sata pečenja.




Pečeno i ohlađeno može se servirati uz blago posipanje prah šećera.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi