среда, 8. децембар 2021.

TORTA OD BUNDEVE - bez pečenja

 



Oko 600 g sveže očišćene bundeve ili oko 800 g zamrznute bundeve skuvati u vodi (bundevu iseći na kockice), ocediti i od toga napraviti fino glatko pire mućenjem, a uz pomoć štapnog blendera.

Skuvati fil od sledećih sastojaka:

50 g belog pšeničnog brašna

50 g gustina

140 g smeđeg šećera

1 litar hladnog mleka

pire od bundeve

Kuvati dok se ne zgusne,  a onda u to ubaciti još dok je sve na ringli:

120 g bele čokolade za kuvanje

1 kašiku ili jednu kockicu margarina

Mešati dok se sve to ne istopi i sjedini.

Potrebno je oko 450-500 g keksa po izboru,  recimo petita.

Na dno vatrostalne činije malo naneti fila, pa poređati 4x4 komada biskvita, i sve tako ponavljati naizmenično red keksa, red fila, te ređati keks, pa onda fil, dok se ne utroši 5 redova keksa i naravno sav fil.

Po vrhu petog reda keksa ide fil, i posipanje nečim mlevenim, na primer pečenim mlevenim lešnicima, a može se posuti i mlevenim keksom, itd.

Ohladiti tortu u frižideru najmanje 2 sata, a može i do sutradan sve da omekavi, a onda seći na kocke ili štanglice.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар