TORTA OD BUNDEVE - bez pečenja
Oko 600 g sveže očišćene bundeve ili oko 800 g zamrznute
bundeve skuvati u vodi (bundevu iseći na kockice), ocediti i od toga napraviti fino
glatko pire mućenjem, a uz pomoć štapnog blendera.
Skuvati fil od sledećih sastojaka:
50 g belog pšeničnog brašna
50 g gustina
140 g smeđeg šećera
1 litar hladnog mleka
pire od bundeve
Kuvati dok se ne zgusne, a onda u to ubaciti još dok je sve na ringli:
120 g bele čokolade za kuvanje
1 kašiku ili jednu kockicu margarina
Mešati dok se sve to ne istopi i sjedini.
Potrebno je oko 450-500 g keksa po izboru, recimo petita.
Na dno vatrostalne činije malo naneti fila, pa poređati
4x4 komada biskvita, i sve tako ponavljati naizmenično red keksa, red fila, te
ređati keks, pa onda fil, dok se ne utroši 5 redova keksa i naravno sav fil.
Po vrhu petog reda keksa ide fil, i posipanje nečim
mlevenim, na primer pečenim mlevenim lešnicima, a može se posuti i mlevenim keksom,
itd.
Ohladiti tortu u frižideru najmanje 2 sata, a može i
do sutradan sve da omekavi, a onda seći na kocke ili štanglice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар