петак, 7. јануар 2022.

BELI ROLAT - slano božićno predjelo



Umutiti sledeće sastojke, pa na 190 stepeni ispeći belu koricu za slani praznični rolat:

5 belanaca

5 kašika mleka

5 kašika maslinovog ulja

5 kašika belog pšeničnog brašna

1 kesicu praška za pecivo

može i prstohvat soli (ja sam zaboravila, ako se dobro sećam)

Najveći pleh obložiti kolačarskim papirom, sasuti masu, te rastanjiti koru, i onda ispeći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni po Celzijusu.

Pečenu koru odmah uviti u vlažnu i hladnom vodom natopljenu krpu, a onda sve urolati i ostaviti da se tako ohladi.

Ohlađenu koru, razmotati iz krpe, pa premazivati na sledeći način:

premazati kiselom pavlakom posvuda, a preko pavlake naneti jedan tanji sloj majoneza takođe posvuda

po rubu rolata poređati tanke listiće šunke negde oko150-180 g (po tri sloja u visinu najmanje)

zatim i preko šunke naneti sloj kisele pavlake

a onda sve urolati, pa rolat pažljivo preneti na neku dekorativnu tacnu za rolate, i dobro okolo izmazati kiselom pavlakom

narendati kačkavalj i posuti po vrhu rolata

Ohladiti do sutradan u frižideru, a seći na manje okrugle i tanje šnite.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар