BELI ROLAT - slano božićno predjelo
Umutiti sledeće sastojke, pa na 190 stepeni ispeći belu
koricu za slani praznični rolat:
5 belanaca
5 kašika mleka
5 kašika maslinovog ulja
5 kašika belog pšeničnog brašna
1 kesicu praška za pecivo
može i prstohvat soli (ja sam zaboravila, ako se
dobro sećam)
Najveći pleh obložiti kolačarskim papirom, sasuti
masu, te rastanjiti koru, i onda ispeći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni po
Celzijusu.
Pečenu koru odmah uviti u vlažnu i hladnom vodom
natopljenu krpu, a onda sve urolati i ostaviti da se tako ohladi.
Ohlađenu koru, razmotati iz krpe, pa premazivati na
sledeći način:
premazati kiselom pavlakom posvuda, a preko pavlake
naneti jedan tanji sloj majoneza takođe posvuda
po rubu rolata poređati tanke listiće šunke negde oko150-180
g (po tri sloja u visinu najmanje)
zatim i preko šunke naneti sloj kisele pavlake
a onda sve urolati, pa rolat pažljivo preneti na neku
dekorativnu tacnu za rolate, i dobro okolo izmazati kiselom pavlakom
narendati kačkavalj i posuti po vrhu rolata
Ohladiti do sutradan u frižideru, a seći na manje okrugle
i tanje šnite.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар