BOŽIĆNA KIVI ANANAS TORTA
Izmešati ručno fil za ovu brzu voćnu tortu, a
totalno bez kuvanja i pečenja, na sledeći način, od ovih sastojaka:
kanticu kisele pavlake 700 g (ili 4 čaše pavlake od
po 180 g svaka)
10 kašika smeđeg šećera
U fil ubaciti još:
1 konzervu blago zaslađenog kompota od ananasa
(kompot dobro ocediti od tečnosti, a tečnost sačuvati za natapanje piškota)
3 oguljena sitno iseckana sveža kivija
Uzeti okrugli obruč od pleha kome se otključava dno,
i postaviti ga na željenu tacnu ili postolje za tortu, a zatim ređati naizmenično red piškota, pa
red fila, na ovaj način:
po dnu poređati natopljene piškote (a potrebno je
ukupno 400 g piškota)
Zatim preko toga naneti polovinu fila
drugi red piškota
preostala druga polovina fila
Završiti sve trećim redom piškota (svaka se piškota
pre slaganja blago natopi, jer će do sutradan od svih voćnih i drugih sokova
torta dobro da omekavi)
Tortu ostaviti da se ohladi u frižideru i dobro
stegne, a nakon toga torta se oslobodi obruča.
Umutiti još 500 ml tečne slatke pavlake, i tako
završiti tortu, premazivanjem po vrhu i okolo sa strane, a onda po želji
dekorisati ili ukrasiti.
Isto ovako može da se napravi brza torta i od višanja
ili nekog drugog voća.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар