петак, 7. јануар 2022.

BOŽIĆNA KIVI ANANAS TORTA

 



Izmešati ručno fil za ovu brzu voćnu tortu, a totalno bez kuvanja i pečenja, na sledeći način, od ovih sastojaka:

kanticu kisele pavlake 700 g (ili 4 čaše pavlake od po 180 g svaka)

10 kašika smeđeg šećera

U fil ubaciti još:

1 konzervu blago zaslađenog kompota od ananasa (kompot dobro ocediti od tečnosti, a tečnost sačuvati za natapanje piškota)

3 oguljena sitno iseckana sveža kivija

Uzeti okrugli obruč od pleha kome se otključava dno, i postaviti ga na željenu tacnu ili postolje za tortu,  a zatim ređati naizmenično red piškota, pa red fila, na ovaj način:

po dnu poređati natopljene piškote (a potrebno je ukupno 400 g piškota)

Zatim preko toga naneti polovinu fila

drugi red piškota

preostala druga polovina fila

Završiti sve trećim redom piškota (svaka se piškota pre slaganja blago natopi, jer će do sutradan od svih voćnih i drugih sokova torta dobro da omekavi)

Tortu ostaviti da se ohladi u frižideru i dobro stegne, a nakon toga torta se oslobodi obruča.

Umutiti još 500 ml tečne slatke pavlake, i tako završiti tortu, premazivanjem po vrhu i okolo sa strane, a onda po želji dekorisati ili ukrasiti.




Isto ovako može da se napravi brza torta i od višanja ili nekog drugog voća.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар