недеља, 30. јануар 2022.

ČORBA SA ĆUREĆIM KNEDLAMA

 



Na malo ulja propržiti sečeni praziluk i 2-3 čena belog luka te kratko prodinstati uz dosipanje po koje kapi vode ukoliko je potrebno.

Zatim u to ubacti povrće po želji ili po sezoni, a ovoga puta dodati oko 200 g cvetovo karfiola i jedno manje pakovanje isečene bundeve muskatne (svaki put ostane po neko parče ili kockica, pa se sačuva u zamrzivaču), i kratko propržiti.

Onda u sve to naliti 1 litar biljnog posnog bujona (dve kockice supe rastvoriti u litru proključale vode).

Jelo pobiberit,  posoliti i kuvati oko 20-ak minuta sve dok ne omekavi povrće, a onda sve odmah štapnim blenderom izmiksati.

Potom samleti u seckalici oko 250-300 g belog ćurećeg mesa (može i belo pileće) i onda ga začiniti dodavanjem začina po želji:

krupna morska so

crni mleveni bibera

1 vezica svežeg lišća peršuna (može i zamrznuti peršun)

U meso ubaciti i jedno umućeno belance.

Od ove mase oblikovati male knedle i spuštati ih u čorbu koja već vri na ringi i sve prokuvati na tišoj vatri oko 10-ak minuta.

Servirati uz dosta lišća svežeg peršuna, a najidealnije je za večeru.

Prijatno!

 

1 коментар: