ČORBA SA ĆUREĆIM KNEDLAMA
Na malo ulja propržiti sečeni praziluk i 2-3 čena
belog luka te kratko prodinstati uz dosipanje po koje kapi vode ukoliko je
potrebno.
Zatim u to ubacti povrće po želji ili po sezoni, a
ovoga puta dodati oko 200 g cvetovo karfiola i jedno manje pakovanje isečene
bundeve muskatne (svaki put ostane po neko parče ili kockica, pa se sačuva u
zamrzivaču), i kratko propržiti.
Onda u sve to naliti 1 litar biljnog posnog bujona
(dve kockice supe rastvoriti u litru proključale vode).
Jelo pobiberit, posoliti i kuvati oko 20-ak minuta sve dok ne
omekavi povrće, a onda sve odmah štapnim blenderom izmiksati.
Potom samleti u seckalici oko 250-300 g belog
ćurećeg mesa (može i belo pileće) i onda ga začiniti dodavanjem začina po želji:
krupna morska so
crni mleveni bibera
1 vezica svežeg lišća peršuna (može i zamrznuti
peršun)
U meso ubaciti i jedno umućeno belance.
Od ove mase oblikovati male knedle i spuštati ih u
čorbu koja već vri na ringi i sve prokuvati na tišoj vatri oko 10-ak minuta.
Servirati uz dosta lišća svežeg peršuna, a najidealnije
je za večeru.
Prijatno!
Администратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши