ĆUFTE SA HOKAIDO BUNDEVOM



Zamesiti masu od sledećih sastojaka te od nje oblikovati male ćuftice:

mleveno juneće meso (količina po želji, nisam izmerila, a odokativno oko 200-300 grama)

vezica svežeg peršuna

1 glavica isečenog crnog luka

sečeni praziluk

morska krupna so

crni mleveni biber

par čena usitnjenog belog luka

½ kašičice aleve paprike

1 kašika maslinovog ulja

1 kocka rendane Hokaido bundeve (a može i tikvica)

Ćufte treba skuvati u paradajz sosu, koji se priprema na domaći način ovako:

3 paradajza oguljena izmiksati u seckalici, i to ubaciti u dublju šerpu, te sos posoliti i u njega ubaciti 1 kašičicu aleve slatke paprika (može se dodatii 1 biljna posna kockica za kuvanje bujona), i naliti vodom, jer u tim paradajz sokovima dalje treba da skuvamo ćufte. Obavezno u sos ubaciti na kraju i jednu vezicu seckanog peršuna.

Kad provri sos ubaciti ćuftice, smanjiti na tišu vatru i sve fino ukuvati.

Jesti samo za ručak uz neku svežu salatu, bez hleba i bez pirea od krompira, bez testenina, mada može pire od bundeve Hokaido ili pire od karfiola, brokolija, kelerabe, itd.

Prijatno!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi