ĆUFTE SA HOKAIDO BUNDEVOM
Zamesiti masu od sledećih sastojaka te od nje
oblikovati male ćuftice:
mleveno juneće meso (količina po želji, nisam
izmerila, a odokativno oko 200-300 grama)
vezica svežeg peršuna
1 glavica isečenog crnog luka
sečeni praziluk
morska krupna so
crni mleveni biber
par čena usitnjenog belog luka
½ kašičice aleve paprike
1 kašika maslinovog ulja
1 kocka rendane Hokaido bundeve (a može i tikvica)
Ćufte treba skuvati u paradajz sosu, koji se
priprema na domaći način ovako:
3 paradajza oguljena izmiksati u seckalici, i to
ubaciti u dublju šerpu, te sos posoliti i u njega ubaciti 1 kašičicu aleve
slatke paprika (može se dodatii 1 biljna posna kockica za kuvanje bujona), i
naliti vodom, jer u tim paradajz sokovima dalje treba da skuvamo ćufte. Obavezno
u sos ubaciti na kraju i jednu vezicu seckanog peršuna.
Kad provri sos ubaciti ćuftice, smanjiti na tišu
vatru i sve fino ukuvati.
Jesti samo za ručak uz neku svežu salatu, bez hleba
i bez pirea od krompira, bez testenina, mada može pire od bundeve Hokaido ili
pire od karfiola, brokolija, kelerabe, itd.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар