недеља, 23. јануар 2022.

FRITATA OD BUNDEVE

 



Potrebno je izrendati 400 g sveže bundve (koristim sočniju vrstu bundeve, a reč je o našoj organskoj muskatnoj bundevi).

U rendanu bundevu dalje dodajem:

malo morske krupne soli

3 umućena cela jajeta

5 kašika žutog kukuruznog brašna

Odmah sve razlijem u najveći pleh od rerne koji je pre toga obložen kolačarskim papirom, poravnjam, formiram tanju porvšinu, u pravougaonom obliku, jer će se na kraju od ove korice saviti rolat.

Pečem fritatu oko 20-ak minuta u dobro zagrejanoj pećnici na 200 stepeni po C.

Odmah izvađenu fritatu nadevam i filujem ovako:

čitava površina premaže se slojem blagog ajvara

po čitavoj toj porvšini posuti što više sveže salate rukole

po rubu poređati sitne šnite isečene šunke i slanine pančete

Zatim sve urolati, pažljivo u rolat saviti, te pustiti da se malo prohladi,  a onda iseći na malo deblje kružiće.





Isto ovako može da se napravi i fritata od sveže tikvice, no to ćemo zamestiti tek na leto kad bude bilo tikvica naših organskih iz projekta “Hirošima”. Za sada je provereno da može da se ispeče i fritata od naše sveže načete bundeve.

Može se ova fritata nadevati i filovati nekako drugačije, a sve po želji, pa ako probamo i tu neku drugu verziju nekada, biće opet novih recepata.

Do tada, prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар