FRITATA OD BUNDEVE
Potrebno je izrendati 400 g sveže bundve (koristim
sočniju vrstu bundeve, a reč je o našoj organskoj muskatnoj bundevi).
U rendanu bundevu dalje dodajem:
malo morske krupne soli
3 umućena cela jajeta
5 kašika žutog kukuruznog brašna
Odmah sve razlijem u najveći pleh od rerne koji je pre
toga obložen kolačarskim papirom, poravnjam, formiram tanju porvšinu, u
pravougaonom obliku, jer će se na kraju od ove korice saviti rolat.
Pečem fritatu oko 20-ak minuta u dobro zagrejanoj
pećnici na 200 stepeni po C.
Odmah izvađenu fritatu nadevam i filujem ovako:
čitava površina premaže se slojem blagog ajvara
po čitavoj toj porvšini posuti što više sveže salate
rukole
po rubu poređati sitne šnite isečene šunke i slanine
pančete
Zatim sve urolati, pažljivo u rolat saviti, te pustiti
da se malo prohladi, a onda iseći na malo
deblje kružiće.
Isto ovako može da se napravi i fritata od sveže tikvice,
no to ćemo zamestiti tek na leto kad bude bilo tikvica naših organskih iz projekta
“Hirošima”. Za sada je provereno da može da se ispeče i fritata od naše sveže načete
bundeve.
Može se ova fritata nadevati i filovati nekako drugačije,
a sve po želji, pa ako probamo i tu neku drugu verziju nekada, biće opet novih
recepata.
Do tada, prijatno!
Коментари
Постави коментар