NAMAZ OD HOKAIDO BUNDEVE – posno



Na ulju (oko 50 ml) propržiti:

1 veću glavicu sitno isečenog crnog luka i

par čena sitno seckanog belog luka

Zatim u to dodati još i:

sitno iseckanu šargarepu

2 manja izmiksana sveža ili zamrznuta paradajza

300 g na sitne kockice isečene Hokaido bundeve

I sve na laganoj vatri dinstati dok ne omekavi ubačeno povrće, a negde na polovini dinstanja ili pred skoro sam kraj dodati još i ove sledeće začine:

malo ljute aleve papričice sudžuk

1 kašičicu krupne morske soli

½ kašičice karija

malo đumbira u prahu

strugani morski oraščić

mleveni crni biber i

1 kašičicu smeđeg šećera

Pošto sve ovo bude gotovo, smaći sa ringle te izblendirati štapnim mikserom i tako napraviti gušću pastu, tj. posni namaz od japanske Hokaido bundeve.




Prijatno!

 

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi