NAMAZ OD HOKAIDO BUNDEVE – posno
Na ulju (oko 50 ml) propržiti:
1 veću glavicu sitno isečenog crnog luka i
par čena sitno seckanog belog luka
Zatim u to dodati još i:
sitno iseckanu šargarepu
2 manja izmiksana sveža ili zamrznuta paradajza
300 g na sitne kockice isečene Hokaido bundeve
I sve na laganoj vatri dinstati dok ne omekavi ubačeno
povrće, a negde na polovini dinstanja ili pred skoro sam kraj dodati još i ove sledeće
začine:
malo ljute aleve papričice sudžuk
1 kašičicu krupne morske soli
½ kašičice karija
malo đumbira u prahu
strugani morski oraščić
mleveni crni biber i
1 kašičicu smeđeg šećera
Pošto sve ovo bude gotovo, smaći sa ringle te izblendirati
štapnim mikserom i tako napraviti gušću pastu, tj. posni namaz od japanske Hokaido
bundeve.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар