PASTA SA PIREOM OD BUNDEVE
Bundevu oguliti, iseći na kockice i skuvati sa par
čena belog luka, a onda ocediti višak vode i sve izblendirati i napraviti štapnim
mikserom, tj. blenderom – pire od bundeve.
Na malo maslinovog ulja kratko propržiti:
par čena sitno seckanog belog luka
ljutu alevu papričicu sudžuk i
vezicu svežeg usitnjenog peršuna
U prepržen luk zatim dodati:
1 konzervu tunjevine (oceđenu od ulja)
Skuvat špagete, a onda ih oprati od skroba te sasuti
u luk i tunjevinu i izmešati.
Posoliti po ukusu dodavanjem krupnih zrnaca morske
soli i onda ubaciti pire od bundeve (ali sačuvati malo za dekoraciju po vrhu).
Servirati u tanjir, a onda po vrhu jelo ukrasiti sa
par kašika pirea od bundeve te dekorisati sa lišćem svežeg peršuna.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар