уторак, 11. јануар 2022.

PASTA SA PIREOM OD BUNDEVE



Bundevu oguliti, iseći na kockice i skuvati sa par čena belog luka, a onda ocediti višak vode i sve izblendirati i napraviti štapnim mikserom, tj. blenderom – pire od bundeve.

Na malo maslinovog ulja kratko propržiti:

par čena sitno seckanog belog luka

ljutu alevu papričicu sudžuk i

vezicu svežeg usitnjenog peršuna

U prepržen luk zatim dodati:

1 konzervu tunjevine (oceđenu od ulja)

Skuvat špagete, a onda ih oprati od skroba te sasuti u luk i tunjevinu i izmešati.

Posoliti po ukusu dodavanjem krupnih zrnaca morske soli i onda ubaciti pire od bundeve (ali sačuvati malo za dekoraciju po vrhu).

Servirati u tanjir, a onda po vrhu jelo ukrasiti sa par kašika pirea od bundeve te dekorisati sa lišćem svežeg peršuna.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар