PIRE OD HOKAIDO BUNDEVE

 



Oguljenu bundevu Hokaido iseći na manje kockice te skuvati u vodi dok ne omekavi (ova sorta bundeve brzo se ispeče, a još brže i skuva).

Skuvanu bundevu ocediti, u to dodati samo začine po želji: rendani morski oraščić, mleveni crni biber i malo krupne morske soli po ukusu.

Sve ovo izblendirati štapnim blenderom kako bi se dobilo gusto pire.

Pire koristiti kao prilog raznim jelima, kao što su ćufte ili faširane šnicle, ali samo za ručak (pire je oduvek bila dobra zamena za hleb).

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi