RIŽOTO SA TUNJEVINOM na kalabrijski način
Sledi italijanski rižoto na peti južnjački, a kalabrijski
način.
Jednu veću glavicu crnog luka iseći na krupnije komade
i onda propržiti kratko na malo ulja, a zatim u to dodati bujon (belo vino bi
trebalo, no u naši uslovima kuvamo sve na biljnom bujonu samo) i 1 kašiku belog
pšeničnog brašna, te sve mešati na lagonoj vatri i ukuvati na gusto sve dok luk
ne postane mekan.
Uzeti 1 konzervu tunjevine i ocediti je skroz od
ulja, pa tunjevimnu odložiti za kasnije, a na tom ulju prepržiti nekoliko čena
belog sitno seckanog luka.
Prpržiti sve ovo kratko, a onda u beli luk dodati oko
60 g italijanskog pirinča (dugo zrno) i kuvati uz postepeno dolevanje bujona
sve dok pirinač ne bude skuvan na gusto.
Sada treba sve pomešati zajedno:
onu oceđenu tunjevinu
prodinstan crni luk i
pirinač sa belim lukom
I na kraju sve ovo začiniti dodavanjem aleve ljute
sužduk papričice.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар