уторак, 18. јануар 2022.

SKUŠA NA MOJ NAČIN



Tri veće skuše odlediti, dobro očistiti od creva i iznutrica, odseći im sve ono što nije jestivo, dakle rep, peraja i glave, i na kraju ribu skušu usoliti sa zrnicma morske mlevene soli.

Napraviti aromatičnu mešavinu od začina i ovim ispuniti dobro svaku utrobu skuše:

seckani beli luk

 svež list peršuna

sveža vezica mirođije (koristiti zalihe iz zamrzivača, one fine male paketiće uvijene u foliju)

malo maslinovog ulja

Napunjene skuše poređati u vatrostalnu činiju ili neki drugi pekač, a onda okolo nabacati kolutove jedne veće na kružiće isečene pomorandže.

Po vrhu skuše nasuti malo maslinovog ulja, i onda sve začiniti zrncima crnog mlevenog bibera, a po vrhu svake skuše.

Posuti svuda suv začin origana i ruzmarin.

Ubaciti u rernu i ispeći na 190 stepeni po C.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар