SKUŠA NA MOJ NAČIN
Tri veće skuše odlediti, dobro očistiti od creva i
iznutrica, odseći im sve ono što nije jestivo, dakle rep, peraja i glave, i na
kraju ribu skušu usoliti sa zrnicma morske mlevene soli.
Napraviti aromatičnu mešavinu od začina i ovim ispuniti
dobro svaku utrobu skuše:
seckani beli luk
svež list
peršuna
sveža vezica mirođije (koristiti zalihe iz
zamrzivača, one fine male paketiće uvijene u foliju)
malo maslinovog ulja
Napunjene skuše poređati u vatrostalnu činiju ili
neki drugi pekač, a onda okolo nabacati kolutove jedne veće na kružiće isečene
pomorandže.
Po vrhu skuše nasuti malo maslinovog ulja, i onda
sve začiniti zrncima crnog mlevenog bibera, a po vrhu svake skuše.
Posuti svuda suv začin origana i ruzmarin.
Ubaciti u rernu i ispeći na 190 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар