SKUŠA U POVRĆU
Dve glavice crnog luka iseći na kolutove, tj. na
krugove i poređati po dnu pekača luk, a onda sve posoliti i pobiberiti.
Preko luka poređati cvetove brokolija oko 200 g (zaleđeno)
i još malo posoliti.
Dve očišćene skuše ukoso zaseći po leđima, zatim ih
posoliti, spolja i iznutra, te pobiberiti i poređati preko povrća.
Potom sve u pekaču začiniti i posuti sa:
3 velika čena sitno isečenog belog luka
sveži listići bosiljka balzamiko
suvi začin ruzmarina
suvi začin origano
sveže lišće peršuna
morska krupna so
mleveni crni biber
Posebno samleti u seckalici 4 manja paradajza (koristiti
se može odleđeni sveže ostavljeni organski paradajz iz zamrzivača, kome
prethodno treba skinuti kožicu), a za količinu jedne čajne šolje i u to sve
dodati malo soli i još 3 kašike biljnog ulja.
Ovu mešavinu pomoću supene velike kašike nalivati posvuda
po škuši i po povrću.
Pre pečenja, a po potrebi doliti još samo malo ulja
preko skuše ako treba.
U zagrejanoj rerni sve ispeći oko 40-ak minuta ili
dok jelo ne porumeni, na 200 stepeni po C.
Skušu servirati uz povrće u kome se i pekla, a onda postrani
ubaciti sveže rukole i preliti je sa malo ceđenog soka od limuna.
Prijatno!
P.S. Isto ovako može da se spremi i neka druga vrsta
ribe.
Коментари
Постави коментар