субота, 29. јануар 2022.

SKUŠA U POVRĆU



Dve glavice crnog luka iseći na kolutove, tj. na krugove i poređati po dnu pekača luk, a onda sve posoliti i pobiberiti.

Preko luka poređati cvetove brokolija oko 200 g (zaleđeno) i još malo posoliti.

Dve očišćene skuše ukoso zaseći po leđima, zatim ih posoliti, spolja i iznutra, te pobiberiti i poređati preko povrća.

Potom sve u pekaču začiniti i posuti sa:

3 velika čena sitno isečenog belog luka

sveži listići bosiljka balzamiko

suvi začin ruzmarina

suvi začin origano

sveže lišće peršuna

morska krupna so

mleveni crni biber

Posebno samleti u seckalici 4 manja paradajza (koristiti se može odleđeni sveže ostavljeni organski paradajz iz zamrzivača, kome prethodno treba skinuti kožicu), a za količinu jedne čajne šolje i u to sve dodati malo soli i još 3 kašike biljnog ulja.

Ovu mešavinu pomoću supene velike kašike nalivati posvuda po škuši i po povrću.

Pre pečenja, a po potrebi doliti još samo malo ulja preko skuše ako treba.

U zagrejanoj rerni sve ispeći oko 40-ak minuta ili dok jelo ne porumeni, na 200 stepeni po C.

Skušu servirati uz povrće u kome se i pekla, a onda postrani ubaciti sveže rukole i preliti je sa malo ceđenog soka od limuna.




Prijatno!

P.S. Isto ovako može da se spremi i neka druga vrsta ribe.

 

Нема коментара:

Постави коментар