недеља, 30. јануар 2022.

TART SA PRAZILUKOM

 



Zamesiti testo za slani tart od sledećih sastojaka:

200 g speltinog brašna

malo morske krupne soli

1 kašičica praška za pecivo

1 puna uvršana kašika svinjske masti (ili 60 g)

Sve zamesiti sa oko 100 ml tople vode, dok testo ne bude meko, fino i glatko, a onda testo uviti u kesu za zamrzivač (može i u streč foliju), zavezati i ostaviti da odmori na kratko, a najmanje 15-ak minuta, a može i više od toga (može čak i sve da prenoći do sutradan u frižideru ako vam se naravno ne žuri).

Pleh za tart obložiti kolačarskim papirom, te u njega rastanjiti testo rukama,  a onda ga izbockati viljuškom po dnu i ispeći samo prazno testo oko 10-ak minuta na 200 stepeni po C.

Na malo ulja i vodi prodinstati 2 glavice sečenog crnog luka i struk praziluka i sve malo posoliti.

Iseći 100 g svinjske mesnate slanine na sitnije komadiće.

Izvaditi tart iz rerne, a nakon isteka onih 10-ak minuta i odmah premazati nadevom od praziluka, i po vrhu posuti sa isečenom slaninom.

Zatim na površini tarta napraviti dva manja udubljenja te u svako sručiti i razbiti po jedno celo jaje (ukupno trebaju 2 komada jaja za ovaj tart).

Vratiti tart nazad u rernu i još ga ispeći posve kratko, oko 10-ak minuta ili tek toliko da jaja budu fino zapečena.

Hrono jelo koje treba jesti samo za doručak.

Prijatno!

 

1 коментар:

  1. Анониман30. март 2022. 20:12

    Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши