TART SA PRAZILUKOM
Zamesiti testo za slani tart od sledećih sastojaka:
200 g speltinog brašna
malo morske krupne soli
1 kašičica praška za pecivo
1 puna uvršana kašika svinjske masti (ili 60 g)
Sve zamesiti sa oko 100 ml tople vode, dok testo ne
bude meko, fino i glatko, a onda testo uviti u kesu za zamrzivač (može i u streč
foliju), zavezati i ostaviti da odmori na kratko, a najmanje 15-ak minuta, a
može i više od toga (može čak i sve da prenoći do sutradan u frižideru ako vam
se naravno ne žuri).
Pleh za tart obložiti kolačarskim papirom, te u
njega rastanjiti testo rukama, a onda ga
izbockati viljuškom po dnu i ispeći samo prazno testo oko 10-ak minuta na 200
stepeni po C.
Na malo ulja i vodi prodinstati 2 glavice sečenog crnog
luka i struk praziluka i sve malo posoliti.
Iseći 100 g svinjske mesnate slanine na sitnije komadiće.
Izvaditi tart iz rerne, a nakon isteka onih 10-ak
minuta i odmah premazati nadevom od praziluka, i po vrhu posuti sa isečenom
slaninom.
Zatim na površini tarta napraviti dva manja
udubljenja te u svako sručiti i razbiti po jedno celo jaje (ukupno trebaju 2
komada jaja za ovaj tart).
Vratiti tart nazad u rernu i još ga ispeći posve kratko,
oko 10-ak minuta ili tek toliko da jaja budu fino zapečena.
Hrono jelo koje treba jesti samo za doručak.
Prijatno!
Администратор блога је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши