AROMATIČNE ĆUREĆE ŠNICLE
Dva komada
belog ćurećeg mesa iseći na tanje šnicle, a onda ih čekićem za meso dobro izlupati.
Zatim pripremiti
marinadu ili premaz za ćureće šnicle:
dve vezice
seckane mirođije
sok i rendana
kora od 1 svežeg limuna
2 sečena
struka mladog luka srebrenjaka
1 glavica
crnog luka
50 ml ulja
morska krupna
so
mleveni crni
biber
Pleh obložiti
papirom, i onda malo pouljiti papir, te poređati tanje ćureće šnicle, a onda preko
svake šnicle kašikom naneti dobar sloj ove marinade.
Sve zapeći
u rerni na 200 stepeni po C dok ne porumeni, a što je manje od pola sata (ja
sam malo prepekla, no nije neka greška).
P.S. Isto ovako
mogu da se spreme i riblji fileti od neke vrste ribe po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар