петак, 4. фебруар 2022.

AROMATIČNE ĆUREĆE ŠNICLE

 



Dva komada belog ćurećeg mesa iseći na tanje šnicle, a onda ih čekićem za meso dobro izlupati.

Zatim pripremiti marinadu ili premaz za ćureće šnicle:

dve vezice seckane mirođije

sok i rendana kora od 1 svežeg limuna

2 sečena struka mladog luka srebrenjaka

1 glavica crnog luka

50 ml ulja

morska krupna so

mleveni crni biber

Pleh obložiti papirom, i onda malo pouljiti papir, te poređati tanje ćureće šnicle, a onda preko svake šnicle kašikom naneti dobar sloj ove marinade.

Sve zapeći u rerni na 200 stepeni po C dok ne porumeni, a što je manje od pola sata (ja sam malo prepekla, no nije neka greška).

P.S. Isto ovako mogu da se spreme i riblji fileti od neke vrste ribe po želji.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар