недеља, 6. фебруар 2022.

FILETI SKUŠE SA BLITVOM

 



Ukoliko nema gotovih očišćenih fileta, može da se od cele ribe naprave fileti, tako što se riba preseče po trbuhu uzduž, pa očisti,  opere, a glava joj se odseče, a onda se po sredini uzduž po liniji njene kičme iseče i raširi meso, kako bi se dobili fini tanji fileti (koska kičmena ne mora da se vadi da ne bi izgubili meso).

Potrebno je samo još pripremiti nadev za riblje filete po želji.

Ovaj nadev za večeru pravimo od organske blitve, mada sve isto ovako može i od spanaća, no zalihe su nestale, ali je novi organski spanać u nicanju.

Na malo ulja treba propržiti sitno sečeni beli luk, pa u to dodati zdrobljenu blitvu ako koristimo naravno iz zamrzivača svoje organsko povrće.

Riblji filet, ili filete ako ih nameravate peći više, poređati u pleh preko kolačarskog papira koji se malo poulji, a riblji filet se samo malo posoli, a zatim premaže nadevom od blitve (ili spanaća).

Ispeče se sve u rerni na 200 stepni po C, a po potrebi može se sve prekriti na neko vreme aluminijumskom folijom, te na kraju opet otkriti da se sve bolje ureša.




Garnirati kolutićima svežeg krastavca i sa nekoliko zelenih maslinki.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар