FILETI SKUŠE SA BLITVOM
Ukoliko nema gotovih očišćenih fileta, može da se od
cele ribe naprave fileti, tako što se riba preseče po trbuhu uzduž, pa
očisti, opere, a glava joj se odseče, a
onda se po sredini uzduž po liniji njene kičme iseče i raširi meso, kako bi se
dobili fini tanji fileti (koska kičmena ne mora da se vadi da ne bi izgubili
meso).
Potrebno je samo još pripremiti nadev za riblje
filete po želji.
Ovaj nadev za večeru pravimo od organske blitve,
mada sve isto ovako može i od spanaća, no zalihe su nestale, ali je novi
organski spanać u nicanju.
Na malo ulja treba propržiti sitno sečeni beli luk,
pa u to dodati zdrobljenu blitvu ako koristimo naravno iz zamrzivača svoje
organsko povrće.
Riblji filet, ili filete ako ih nameravate peći
više, poređati u pleh preko kolačarskog papira koji se malo poulji, a riblji
filet se samo malo posoli, a zatim premaže nadevom od blitve (ili spanaća).
Ispeče se sve u rerni na 200 stepni po C, a po
potrebi može se sve prekriti na neko vreme aluminijumskom folijom, te na kraju
opet otkriti da se sve bolje ureša.
Garnirati kolutićima svežeg krastavca i sa nekoliko
zelenih maslinki.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар