PAPRIKE PUNJENE POVRĆEM

 



Žute paprika babure 5 komada iseći po vrhu i sačuvati im šeširiće, tj. poklopčiće.

Samo još treba za ovu idealnu večeru pripremiti nadev ili kašu od povrća:

Na ulju propržiti iseckano sledeće povrće:

1 glavicu crnog luka

 par čena belog luka

struk praziluka

Zatim u sve to dodati (zarznuto povrće):

par cvetova karfiola

par cvetova brokolija

Nadev samo posoliti, začiniti dodavanjem crnog mlevenog bibera i ne zaboraviti dodati vezicu svežeg peršuna (ja sam to zaboraviala, mada neće škoditi).

Nadevom napuniti paprike žute babure, i poređati ih u manji zemljani sud.

U posudu u kojoj se jelo zapečinje u rerni treba samo dodati vode i malo ulja (vode sipam koliko da fino paprike u vodi ogreznu).

Sve ispeći na 200 stepeni po C dok sve ne porumeni.




P.S. Odličan predlog jeste ispeći i prethodni recept za večeru “Fileti skuše sa blitvom” i ove paprike žute babure o jednom trošku, ali i  naporu, sve u istoj rerni. U nadev se može dodati neki drugi put pileće ili ćureće belo meso, a mogu se dodati sečeni listići šampinjona ili bukovača.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi