PAPRIKE PUNJENE POVRĆEM
Žute paprika babure 5 komada iseći po vrhu i
sačuvati im šeširiće, tj. poklopčiće.
Samo još treba za ovu idealnu večeru pripremiti
nadev ili kašu od povrća:
Na ulju propržiti iseckano sledeće povrće:
1 glavicu crnog luka
par čena
belog luka
struk praziluka
Zatim u sve to dodati (zarznuto povrće):
par cvetova karfiola
par cvetova brokolija
Nadev samo posoliti, začiniti dodavanjem crnog
mlevenog bibera i ne zaboraviti dodati vezicu svežeg peršuna (ja sam to
zaboraviala, mada neće škoditi).
Nadevom napuniti paprike žute babure, i poređati ih
u manji zemljani sud.
U posudu u kojoj se jelo zapečinje u rerni treba
samo dodati vode i malo ulja (vode sipam koliko da fino paprike u vodi
ogreznu).
Sve ispeći na 200 stepeni po C dok sve ne porumeni.
P.S. Odličan predlog jeste ispeći i prethodni recept
za večeru “Fileti skuše sa blitvom” i ove paprike žute babure o jednom trošku,
ali i naporu, sve u istoj rerni. U nadev
se može dodati neki drugi put pileće ili ćureće belo meso, a mogu se dodati
sečeni listići šampinjona ili bukovača.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар