PROJA SA BUNDEVOM
Zamesiti testo za proju od sledećih sastojaka (uvek
prvo pomešati suve sastojke, a onda po redosledu sa spiska ubacivati tečne
sastojke):
1 manja kafena šolja ražanog brašna
1 šolja belog kukuruznog (projinog) brašna
1 šolja heljdinog brašna (kad kažemo brašno uvek je
to integralno)
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika sirovog suncokreta
1 kašika bundevinog semena (golica)
1kašika semena lana (celo zrno)
1 kašika susama
malo kima
malo suvog začina ruzmarina
1 umućeno jaje
1 šolja kisele vode
1 kašika svinjske masti
nekoliko isečenh maslinki (šaka)
1 puna šaka rendane muskatne bundeve (može i tikvica)
Biće još potrebno dosipati kisele vode, a tako se
čini sve dok se ne dobije mešanjem nešto ređa masa kao za svaku proju.
Pleh obložiti kolačarskim papirom te u njega sručiti zamešenu masu, i ispeći proju
na 180 stepeni po C oko 45 minuta, a možda i koji minut više nisam merila tačno
(peče se dok se ne ispeče i porumeni).
Prijatno!
Коментари
Постави коментар