субота, 19. фебруар 2022.

PROJA SA BUNDEVOM

 



Zamesiti testo za proju od sledećih sastojaka (uvek prvo pomešati suve sastojke, a onda po redosledu sa spiska ubacivati tečne sastojke):

1 manja kafena šolja ražanog brašna

1 šolja belog kukuruznog (projinog) brašna

1 šolja heljdinog brašna (kad kažemo brašno uvek je to integralno)

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika sirovog suncokreta

1 kašika bundevinog semena (golica)

1kašika semena lana (celo zrno)

1 kašika susama

malo kima

malo suvog začina ruzmarina

1 umućeno jaje

1 šolja kisele vode

1 kašika svinjske masti

nekoliko isečenh maslinki (šaka)

1 puna šaka rendane muskatne bundeve (može i tikvica)

Biće još potrebno dosipati kisele vode, a tako se čini sve dok se ne dobije mešanjem nešto ređa masa kao za svaku proju.

Pleh obložiti kolačarskim papirom te  u njega sručiti zamešenu masu, i ispeći proju na 180 stepeni po C oko 45 minuta, a možda i koji minut više nisam merila tačno (peče se dok se ne ispeče i porumeni).

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар