четвртак, 3. фебруар 2022.

PUNJENE PEČURKE

 



400 g šampinjona očistiti, oprati, odvojiti šeširiće od drški, a onda sa šeširića oguliti kožicu, tj. skinuti im opnu), a drške sačuvati posebno sa strane.

Na malo ulja proržiti isečene lukove:

1 manju glavicu crnog luka

1 manji struk praziluka

par čena belog luka

Zatim u sve to dodati sitno isečene drške od pečuraka, a onda posoliti i pobiberiti, te na kraju sve začiniti ubacivanjem jedne vezice svežeg peršuna.

Tepsiju ili pekač obložiti kolačarskim papirom, te poređati šeširiće od šampinjona, a onda im udubljenja napuniti ovim nadevom.

Preliti sve sa malo ulja i posuti još jednom vezicom peršuna,  a onda sve ispeći oko 20-ak minuta na 200 stepeni po C.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар