среда, 16. фебруар 2022.

RUSTIČNA PITA SA PRAZILUKOM

 



Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

150 g heljdinog brašna

150 g speltinog brašna

1 kašičica krupne morske soli

1 kašičica praška za pecivo

3 kašike maslinovog ulja

200 ml kisele vode

Zamešeno  testo ostaviti da odmori oko 10-ak minuta,  a onda drvenom oklagijom rastanjiti tanji krug.

Na malo ulja propržiti 2 praziluka i posoloti.

Posebno umutiti:

2 jajeta

1 čašu kisele pavlake (180 g)

Okruglu tepsiju pouljiti te u nju prebaciti istanjeno testo, ali tako da rubovi kruga od testa pređu preko ivica tepsije.

Po sredini sasuti uprženi luk parziluk, a onda preliti umućenom masom (jaja i kisela pavlaka).

Testo koje je prešlo preko ivica tepsije vratiti unutra i malo nacigovati, tj. malo naborati ivice i skupiti ga prema sredini kako bi se rustična pita zatvorila.

Ispeći rustičnu piti na 200 stepeni oko 30-35 minuta po C.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар