RUSTIČNA PITA SA PRAZILUKOM
Zamesiti testo od sledećih sastojaka:
150 g heljdinog brašna
150 g speltinog brašna
1 kašičica krupne morske soli
1 kašičica praška za pecivo
3 kašike maslinovog ulja
200 ml kisele vode
Zamešeno testo
ostaviti da odmori oko 10-ak minuta, a
onda drvenom oklagijom rastanjiti tanji krug.
Na malo ulja propržiti 2 praziluka i posoloti.
Posebno umutiti:
2 jajeta
1 čašu kisele pavlake (180 g)
Okruglu tepsiju pouljiti te u nju prebaciti istanjeno
testo, ali tako da rubovi kruga od testa pređu preko ivica tepsije.
Po sredini sasuti uprženi luk parziluk, a onda
preliti umućenom masom (jaja i kisela pavlaka).
Testo koje je prešlo preko ivica tepsije vratiti
unutra i malo nacigovati, tj. malo naborati ivice i skupiti ga prema sredini
kako bi se rustična pita zatvorila.
Ispeći rustičnu piti na 200 stepeni oko 30-35 minuta
po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар