SKONSI SA SIROM

 



Kako napraviti olako beskvasno integralno testo za doručak, koje je lepše od svake bele pogače, najpre tako što treba zamesiti sledeće sastojke:

100 g speltinog brašna

100 g integralnog pšeničnog brašna

80 g ražanog brašna

malo krupne morske soli

1 kašičica praška za pecivo

140 g mrvljenog neslanog sira

1 kašika maslinovog ulja

1 umućeno jaje

180 g kiselog mleka (1 mala čaša)

Zamesiti glatko testo, oblikovati lopticu i ostaviti da se odmori najmanje 20 minuta tako na astalu, bez ikakvog pokrivanja.

A onda uzeti okruglu tepsiju, obložiti je papirom i testo rastanjiti rukama u formu manje tanje pogače.

Pre pečenja umutititi 1 celo jaje i premazati testo u plehu svuda po površini tim umućenim jajetom, a onda obilato posuti susamom.

Trebalo je pre pečenja testo u tepsiji iseći na trougliće, no ja sam to zaboravila slučajno, mada ne fali ništa, jer dobila sam na kraju krajeva predivnu pogaču celu.

Testo se peče oko 25 minuta na 200 stepeni po C, a prohlađeno iseći na 8 trouglića najmanje.




Jesti za doručak po želji uz suvi svinjski vrat i ljuti kulen.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi