SKONSI SA SIROM
Kako napraviti olako beskvasno integralno testo za
doručak, koje je lepše od svake bele pogače, najpre tako što treba zamesiti
sledeće sastojke:
100 g speltinog brašna
100 g integralnog pšeničnog brašna
80 g ražanog brašna
malo krupne morske soli
1 kašičica praška za pecivo
140 g mrvljenog neslanog sira
1 kašika maslinovog ulja
1 umućeno jaje
180 g kiselog mleka (1 mala čaša)
Zamesiti glatko testo, oblikovati lopticu i ostaviti
da se odmori najmanje 20 minuta tako na astalu, bez ikakvog pokrivanja.
A onda uzeti okruglu tepsiju, obložiti je papirom i testo
rastanjiti rukama u formu manje tanje pogače.
Pre pečenja umutititi 1 celo jaje i premazati testo
u plehu svuda po površini tim umućenim jajetom, a onda obilato posuti susamom.
Trebalo je pre pečenja testo u tepsiji iseći na
trougliće, no ja sam to zaboravila slučajno, mada ne fali ništa, jer dobila sam
na kraju krajeva predivnu pogaču celu.
Testo se peče oko 25 minuta na 200 stepeni po C, a
prohlađeno iseći na 8 trouglića najmanje.
Jesti za doručak po želji uz suvi svinjski vrat i ljuti
kulen.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар