ŠTRUDLA - bez kvasca
Zamesiti testo za bezkvasnu štrudlu od sledećih sastojaka:
250 g ražanog brašna (ili neko drugo integralno)
1 kašika smeđeg šećera
1 kesica vanil šećera
1 kašičica praška za pecivo
malo morske mlevene soli
50 g svinjske masti
kora od 1 rendanog limuna
1 žumance
kisela voda (dadavati koliko bude potrebno, oko 100-150
ml, a sve dok se ne dobije fina glatka masa, podesna za razvlačenje posle)
Zamešeno testo pustiti da odmori oko pola sata (ja
sam i malo manje od toga odmarala), a onda na dasci rastanjiti tanju koru i premazati
je obilato posvuda sa dosta domaćeg džema od dunje.
Urolati rolati, te ga položiti preko kolačarskog
papira, a u pleh za pečenje, ali pre pečenja rastopiti manju kockicu margarina i
premazati štrudlu samo spolja.
Ispeći oko 40-ak minuta na 180 stepeni po C.
Prohlađen rolat iseći na šnite.
Prijatna užina!
Коментари
Постави коментар