недеља, 27. фебруар 2022.

ŠTRUDLA - bez kvasca



Zamesiti testo za bezkvasnu štrudlu od sledećih sastojaka:

250 g ražanog brašna (ili neko drugo integralno)

1 kašika smeđeg šećera

1 kesica vanil šećera

1 kašičica praška za pecivo

malo morske mlevene soli

50 g svinjske masti

kora od 1 rendanog limuna

1 žumance

kisela voda (dadavati koliko bude potrebno, oko 100-150 ml, a sve dok se ne dobije fina glatka masa, podesna za razvlačenje posle)

Zamešeno testo pustiti da odmori oko pola sata (ja sam i malo manje od toga odmarala), a onda na dasci rastanjiti tanju koru i premazati je obilato posvuda sa dosta domaćeg džema od dunje.

Urolati rolati, te ga položiti preko kolačarskog papira, a u pleh za pečenje, ali pre pečenja rastopiti manju kockicu margarina i premazati štrudlu samo spolja.

Ispeći oko 40-ak minuta na 180 stepeni po C.

Prohlađen rolat iseći na šnite.

Prijatna užina!

 

Нема коментара:

Постави коментар