ZAPEČENI FILETI SOMA

 



Dva veća odmrznuta fileta soma poređati u okruglu tepsiju koja je pre toga obložena kolačarskim papirom i koja je samo malo pouljena.

Poređane filete soma posoliti zrncima krupne morske soli i mlevenim crnim biberom.

Iseckati u seckalici najsitnije moguće sledeće:

struk praziluka

vezicu svežeg lišća mirođije

I u to dodati malo ulja, te time premazati oba fileta soma.

Iseći 1 manji limun na kolutiće, te zatim isečene kružiće limuna poređati u tepsiju.

Pouljiti sve samo malo, a onda posuti ljutom paprikom sudžuk, i zapeći na 200 stepeni po C dok ne porumene fileti od soma.

Prijatna večera!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi