DOBOŠ ROLAT SA VIŠNJAMA
Umutiti:
4 belanca i
3 kašike smeđeg šećera
U to dodati:
4 žumanca
2 kašike biljnog ulja
4 kašike speltinog brašna (kad se doda brašno sve se
izmeša varjačom ručno, a prethodno sve muti se mikserom)
Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom, sasuti
u pleh umućenu masu i na 200 stepeni po C ispeći doboš rolat.
Pečen rolat sa papirom zajedno uviti odmah u mokru
krpu, tj. urolati.
Skuvati na pari fil od sledećih sastojaka:
4 žumanca (tek sad vidim da je trebalo 4 cela jejeta)
i
2 kašike smeđeg šećera
Kad se to skuva ubaciti odmah u fil:
100 g crne čokolade za kuvanje
U prohlađen fil dodati 125 g margarina.
Zatim u fil ubaciti najmanje 150 g očišćenih višanja, ali dobro oceđenih od soka (ja sam dodala
duplo više višanja skoro 400 g).
Odmotati koru, skinuti kolačarski papir te premazati
posvuda filom, a onda opet urolati i ostaviti u frižider da se dobro stegne.
Stegnuto i prohlađeno iseći na šnite.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар