субота, 19. март 2022.

DOBOŠ ROLAT SA VIŠNJAMA

 



Umutiti:

4 belanca i

3 kašike smeđeg šećera

U to dodati:

4 žumanca

2 kašike biljnog ulja

4 kašike speltinog brašna (kad se doda brašno sve se izmeša varjačom ručno, a prethodno sve muti se mikserom)

Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom, sasuti u pleh umućenu masu i na 200 stepeni po C ispeći doboš rolat.

Pečen rolat sa papirom zajedno uviti odmah u mokru krpu, tj. urolati.

Skuvati na pari fil od sledećih sastojaka:

4 žumanca (tek sad vidim da je trebalo 4 cela jejeta) i

2 kašike smeđeg šećera

Kad se to skuva ubaciti odmah u fil:

100 g crne čokolade za kuvanje

U prohlađen fil dodati 125 g margarina.

Zatim u fil ubaciti najmanje 150 g očišćenih višanja,  ali dobro oceđenih od soka (ja sam dodala duplo više višanja skoro 400 g).

Odmotati koru, skinuti kolačarski papir te premazati posvuda filom, a onda opet urolati i ostaviti u frižider da se dobro stegne.

Stegnuto i prohlađeno iseći na šnite.

Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар