FRANCUSKO PECIVO



Zamesiti mekše testo od sledećih sastojaka:

350 g ražanog integralnog brašna

1 kašičica morske krupne soli

1 kašičica praška za pecivo

1 vezaica svežeg isitnjenog peršuna

suvi začin ruzmarina

suvi začin bosiljka

50 ml maslinovog ulja

oko 200 ml mlake vode

Zamešeno testo ostaviti oko pola sata pokriveno kuhinjskom krpom da odmori.

Nakon odmora testo podeliti na 4 jednaka dela, a od svakog dela dalje pomoću drvene oklagije istanjiti manje hlepčiće u obliku liske.

Preneti svaku od 4 liske u pleh obložen kolačarskim papirom,  a onda nožem zaseći po sredini i sa strana te tako načiniti liskama uobičajene lisne šare.

Ispeći sve na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta.

P.S. Mada ukoliko pravite zajedno prethodni recept Čvorići sa belim lukom i ovo Francusko pecivo, sve možete ispeći skupa u najvećem plehu od rerne.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi