FRANCUSKO PECIVO
Zamesiti mekše testo od sledećih sastojaka:
350 g ražanog integralnog brašna
1 kašičica morske krupne soli
1 kašičica praška za pecivo
1 vezaica svežeg isitnjenog peršuna
suvi začin ruzmarina
suvi začin bosiljka
50 ml maslinovog ulja
oko 200 ml mlake vode
Zamešeno testo ostaviti oko pola sata pokriveno
kuhinjskom krpom da odmori.
Nakon odmora testo podeliti na 4 jednaka dela, a od svakog
dela dalje pomoću drvene oklagije istanjiti manje hlepčiće u obliku liske.
Preneti svaku od 4 liske u pleh obložen kolačarskim
papirom, a onda nožem zaseći po sredini i
sa strana te tako načiniti liskama uobičajene lisne šare.
Ispeći sve na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta.
P.S. Mada ukoliko pravite zajedno prethodni recept
Čvorići sa belim lukom i ovo Francusko pecivo, sve možete ispeći skupa u
najvećem plehu od rerne.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар