HRONO TART SA CRVENIM PAPRIKAMA I FETA SIROM
Zamesiti testo od sledećih sastojaka:
300 g integralnog pšeničnog brašna
½ kesice praška za pecivo
1 kašičica krupne morske soli
1 uvršana prepuna kašika svinjske masti (ili 50 g)
hladne vode (oko 100 ml) da se sve zamesi
Zamešeno testo uviti odmah u streč foliju te odložiti
na 20 minuta u frižider.
Ispeći u rerni 4 sveže crvene paprike, a onda pečene
paprike oguliti te iseći na manje sitnije komadiće (ko ima može iskoristiti odleđenu
pečenu crvenu papriku iz zamrzivača).
Nadev za tart priprema se od sledećih sastojaka:
200 g sira (feta ili neki drugi sir, koga treba
izgnječiti)
isečene hladne pečene crvene paprike
vezica svežeg peršuna
1 celo jaje (umućeno)
crni mleveni biber
oko 100 g isečenog suvog vrata (može šunka ili neka
druga sirova kobasica)
Uzeti testo te odvojiti jedan manji deo za
površinsku dekoraciju (za trakice).
Ostatak testa rastanjiti te preneti u okruglu tepsiju ili u kalup za
tart, koji pre toga treba pouljiti.
Pošto se testo rastanji po okrugloj tepsiji uzeti
viljušku i izbockati testo svuda po dnu.
Preko testa naneti nadev, a zatim napraviti od ono
malo otkinutog testa uzane trakice i poređati po vrhu tarta kao ukrštene linije.
Zatim svaku liniju dekoracije premazati sa malo hladne
vode i po tome posuti susama i kima.
Ispeći tart na 200 stepeni po C oko 35 minuta.
Prijtan hrono doručak!
Коментари
Постави коментар