HRONO TART SA CRVENIM PAPRIKAMA I FETA SIROM

 



Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

300 g integralnog pšeničnog brašna

½ kesice praška za pecivo

1 kašičica krupne morske soli

1 uvršana prepuna kašika svinjske masti (ili 50 g)

hladne vode (oko 100 ml) da se sve zamesi

Zamešeno testo uviti odmah u streč foliju te odložiti na 20 minuta u frižider.

Ispeći u rerni 4 sveže crvene paprike, a onda pečene paprike oguliti te iseći na manje sitnije komadiće (ko ima može iskoristiti odleđenu pečenu crvenu papriku iz zamrzivača).

Nadev za tart priprema se od sledećih sastojaka:

200 g sira (feta ili neki drugi sir, koga treba izgnječiti)

isečene hladne pečene crvene paprike

vezica svežeg peršuna

1 celo jaje (umućeno)

crni mleveni biber

oko 100 g isečenog suvog vrata (može šunka ili neka druga sirova kobasica)

Uzeti testo te odvojiti jedan manji deo za površinsku dekoraciju (za trakice).  Ostatak testa rastanjiti te preneti u okruglu tepsiju ili u kalup za tart, koji pre toga treba pouljiti.

Pošto se testo rastanji po okrugloj tepsiji uzeti viljušku i izbockati testo svuda po dnu.

Preko testa naneti nadev, a zatim napraviti od ono malo otkinutog testa uzane trakice i poređati po vrhu tarta kao ukrštene linije.

Zatim svaku liniju dekoracije premazati sa malo hladne vode i po tome posuti susama i kima.

Ispeći tart na 200 stepeni po C oko 35 minuta.

Prijtan hrono doručak!

 

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi