четвртак, 3. март 2022.

KOLAČ BEZ JAJA

 



Umutiti ručno biskvitno testo od sledećih sastojaka:

250 ml kisele vode

120 ml biljnog ulja

60 g smeđeg šećera

1 kašika džema (od dunje)

180 g speltinog brašna

3 kašike kako praha

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

Pouljiti i pobrašnjaviti integralnim pšeničnim brašnom modlu za pečenje kolača, a onda sasuti umućenu masu te ispeći oko 20-ak minuta na 200 stepeni po  C.

Rastopiti na tišoj vatri:

100 g crne čokolade za kuvanje i

3 kašike kisele pavlake

Ovom rastopinom (glazurom) premazati ispečen kolač po vrhu,  a prohlađeno iseći na kockice i po želji posuti sa malo kokosa.

Prijatna užina!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар