LENJA PITA SA JABUKAMA



Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

220 g margarina

2 žumanca

2 kašike smeđeg šećera

3 kašike kisele pavlake

1 kašičica praška za pecivo

400 g brašna (mešavina: integralnog speltinog, integralnog pšeničnog i belog pšeničnog brašna)

Pleh za pečenje lenje pite pouljiti i pobrašnjavtiti, a onda polovinu testa tanko rastanjiti.

Preko korice sasuti fil, u kome se pomešaju sledeći sastojci:

Oko 1 kilogram (može i više) rendanih jabuka

3 kašike smeđeg šećera

umućen šam od 2 belanceta

1 kašika cimeta

U preostali onaj drugi deo testa dodati 3 kašike mlevenih pečenih lešnika i testo izmrviti po jabukama.

Zatim sa još 3 kašike mlevenih pečenih lešnika sve posuti po vrhu.

Ispeći na 180 stepni po C oko pola sata.




Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi