LENJA PITA SA JABUKAMA
Zamesiti testo od sledećih sastojaka:
220 g margarina
2 žumanca
2 kašike smeđeg šećera
3 kašike kisele pavlake
1 kašičica praška za pecivo
400 g brašna (mešavina: integralnog speltinog,
integralnog pšeničnog i belog pšeničnog brašna)
Pleh za pečenje lenje pite pouljiti i
pobrašnjavtiti, a onda polovinu testa tanko rastanjiti.
Preko korice sasuti fil, u kome se pomešaju sledeći
sastojci:
Oko 1 kilogram (može i više) rendanih jabuka
3 kašike smeđeg šećera
umućen šam od 2 belanceta
1 kašika cimeta
U preostali onaj drugi deo testa dodati 3 kašike
mlevenih pečenih lešnika i testo izmrviti po jabukama.
Zatim sa još 3 kašike mlevenih pečenih lešnika sve
posuti po vrhu.
Ispeći na 180 stepni po C oko pola sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар