понедељак, 14. март 2022.

MUS SA VIŠNJAMA

 



Staviti na ringlu samo da proključa 400 ml tečne slatke pavlake.

Zatim smaći to sa ringle, pa dodati:

1 kašiku goveđeg želatina razmućenog u malo hladne vode (koristim sok koji je nastao prilikom čišćenja odleđenih marela), ali želatin dodati tek pošto malo nabubri.

Sve to izmešati i još dodati 100-150 g izblendiranih višanja (marela).

Prohlađenu  ovu masu razasuti u 6 dezertnih posudica i ostaviti da se sve dobro stegne u frižideru.

Za to vreme pripremiti drugi sloj ili preliv:

Oko 300 g očišćenih višanja, ali izblendiranih pomešati sa 100 ml hladne vode (koristim opet sok nastao prilikom čišćenja višanja).

Potom ubaciti u sve to još:

1 kašiku gveđeg želatina i

2 kašike meda

Preliv kratko prokuvati tek da pusti dva-tri ključa.

Preko prvog sloja i već stegnute prve podloge naneti prohlađen preliv i vratiti opet u frižider da se dobro stegne.

Umutiti još onih 100 ml preostale tečne slatke pavlake kao šlag i naneti preko stegnutog preliva kao treći, a završni dekorativni sloj.

Ukrasiti još prelivom od čokolade.

Prijatno!

 

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар