MUS SA VIŠNJAMA
Staviti na ringlu samo da proključa 400 ml tečne slatke pavlake.
Zatim smaći to sa ringle, pa dodati:
1 kašiku goveđeg želatina razmućenog u malo hladne
vode (koristim sok koji je nastao prilikom čišćenja odleđenih marela), ali
želatin dodati tek pošto malo nabubri.
Sve to izmešati i još dodati 100-150 g izblendiranih
višanja (marela).
Prohlađenu ovu masu razasuti u 6 dezertnih posudica i ostaviti
da se sve dobro stegne u frižideru.
Za to vreme pripremiti drugi sloj ili preliv:
Oko 300 g očišćenih višanja, ali izblendiranih
pomešati sa 100 ml hladne vode (koristim opet sok nastao prilikom čišćenja višanja).
Potom ubaciti u sve to još:
1 kašiku gveđeg želatina i
2 kašike meda
Preliv kratko prokuvati tek da pusti dva-tri ključa.
Preko prvog sloja i već stegnute prve podloge naneti
prohlađen preliv i vratiti opet u frižider da se dobro stegne.
Umutiti još onih 100 ml preostale tečne slatke
pavlake kao šlag i naneti preko stegnutog preliva kao treći, a završni
dekorativni sloj.
Ukrasiti još prelivom od čokolade.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар