TART SA VIŠNJAMA I BOROVNICAMA
Zamesiti testo od sledećih sastojaka:
1 celo jaje
80 g smeđeg šećera
100 g omekavljenog margarina
1 kašičica praška za pecivo
280 g integralnog pšeničnog brašna
Odvojiti 1/3 testa sa strane, a ostatak testa rastanjiti
u pleh za pečenje tarta, ali prethodno kalup treba obložiti kolačarskim
papirom.
Preko testa posuti mešavinu bobičastog voća (ovoga
puta borovnice i marele) te posuti ovo nakiselo voće sa 2 kesice vanil šećera.
Po vrhu voća nadrobiti mrvice testa - ostatak one
1/3 testa koje je ostavljeno sa strane.
Ispeći tart na 180 stepeni po C oko pola sata.
P.S. - Ovakav biskvit za tart može se nadevati sa bilo
kojom drugom vrstom voća po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар