недеља, 13. март 2022.

TART SA VIŠNJAMA I BOROVNICAMA

 



Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

1 celo jaje

80 g smeđeg šećera

100 g omekavljenog margarina

1 kašičica praška za pecivo

280 g integralnog pšeničnog brašna

Odvojiti 1/3 testa sa strane, a ostatak testa rastanjiti u pleh za pečenje tarta, ali prethodno kalup treba obložiti kolačarskim papirom.

Preko testa posuti mešavinu bobičastog voća (ovoga puta borovnice i marele) te posuti ovo nakiselo voće sa 2 kesice vanil šećera.

Po vrhu voća nadrobiti mrvice testa - ostatak one 1/3 testa koje je ostavljeno sa strane.

Ispeći tart na 180 stepeni po C oko pola sata.

P.S. - Ovakav biskvit za tart može se nadevati sa bilo kojom drugom vrstom voća po želji.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар