VANILICE - mrsne

 



Zamesiti:

200 g svinjske masti

1 celo jaje

1 žumance

4 kašike smeđeg šećera

struganu koru od 1 celog limuna

ceđeni sok od ½ limuna

Oko 500 g belog pšeničnog brašna (dodavati po manje sve dok se ne postigne fino glatko testo, tj. testo koje nije lepljivo i koje može fino da se razvuče drvenom oklagijom).

Testo odmah razvuću nešto tanje pomoću drvene oklagije i povaditi uz pomoć modlice „cvetić“ male vanilice.

Ispeći sve na 180 stepeni po C.

Prohlađene cvetiće spajati domaćim džemom do dunje, dve po dve, dok se sve ne utroši.

Po želji vanilice mogu da se uvaljaju u prah šećer.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi