субота, 23. април 2022.

BLITVA ROLAT




Umutiti:

4 žumanca

½ čaše ulja (mera je čaš od jogurta od 180 g)

oko 250 g izgnječenog starog sira

10 kašika belog pšeničnog brašna

1 kesica praška za pecivo

3 šake isečene i malo poparene blitve (svu blitvu preliti sa malo vruće vode)

1 čaša mleka

4 posebno umućena belanca

morska so po potrebi, ali samo ukoliko je sir neslaniji i to vrlo malo

Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom i preko njega sasuti masu te ispeći koricu za rolat na 190 stepeni po C.

Ispečenu koricu odmah urolati i uviti u mokru kuhinjsku krpu te pustiti da se dobro ohladi.

Ohlađen rolat razmotati i premazati slojem kisele pavlake, a onda poređati tanke listove isečene šunke (oko 200 g) i urolati.
Spolja takođe rolat izmazati tanjim slojem kisele pavlake i po vrhu posuti sa što više svežeg, a isečenog lista peršuna.

Ohladiti rolat u frižideru pre sečenja i serviranja.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар