BLITVA ROLAT
Umutiti:
4 žumanca
½ čaše ulja (mera je čaš od jogurta od 180 g)
oko 250 g izgnječenog starog sira
10 kašika belog pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
3 šake isečene i malo poparene blitve (svu blitvu preliti
sa malo vruće vode)
1 čaša mleka
4 posebno umućena belanca
morska so po potrebi, ali samo ukoliko je sir neslaniji
i to vrlo malo
Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom i
preko njega sasuti masu te ispeći koricu za rolat na 190 stepeni po C.
Ispečenu koricu odmah urolati i uviti u mokru kuhinjsku
krpu te pustiti da se dobro ohladi.
Ohlađen rolat razmotati i premazati slojem kisele
pavlake, a onda poređati tanke listove isečene šunke (oko 200 g) i urolati.
Spolja takođe rolat izmazati tanjim slojem kisele pavlake i po vrhu posuti sa što
više svežeg, a isečenog lista peršuna.
Ohladiti rolat u frižideru pre sečenja i serviranja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар